Beta

Dobre vesti: Biće paketića za decu vojnika

Autor:

Povodom saopštenja Vojnog sindikata da im nije dozvoljena podela novogodišnjih paketića za decu u Domu Garde, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da je na zahtev Vojnog sindikata Srbije odobreno korišćenje sale Doma Garde u Topčideru

18
A- A A+
Deda Mraz Foto: MONDO/Danijela Pašić


Time je omogućeno održavanje pozorišne predstave i podele novogodišnjih paketića deci.

Iako je Ministarstvo odbrane često kritikovano što obezbeđuje prostor samo jednom sindikatu koji deluje u okviru Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ministar odbrane doneo je odluku da se odobri korišćenje sale Doma Garde za podelu novogodišnjih paketića.

Što se tiče podele novogodišnjih čestitki Ministarstvo odbrane radi na tome i slediće politiku Vlade Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Vojni sindikat Srbije saopštio je ranije danas da Ministarstvo odbrane nije dozvolilo tom sindikatu da u sali Doma Garde na Topčideru 22. i 23. decembra održi dve pozorišne predstave za oko 800 dece i uz Deda Mraza podele im novogodišnje paketiće.

Navodeći da je ovo još jedan vid diskriminacije, koje Ministarstvo odbrane na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom sprovodi nad pripadnicima Vojske Srbije, a ovaj put i nad članovima njihovih porodica, Vojni sindikat je najavio da će u vezi sa tim činom diskriminacije pokrenuti postupak sudske zaštite.

Sindikat je naveo da Ministarstvo odbrane nije ni "izvršilo svoju obavezu da deci pripadnika Vojske Srbije, starosti do 15 godina, isplati novogodišnju čestitku".

"Zbog ovakvog diskriminatorskog ponašanja Ministarstva odbrane, novogodišnju predstavu i dodelu paketića organizovaćemo narednih dana ispred zgrade Ministarstva odbrane, a iskoristićemo tu priliku i pozvati ministra da ispravi svoju grešku i sam se priključi ovoj akciji, koja ima za cilj da decu naših kolega učini srećnijim", naveo je Vojni sindikat.

Povezano

Sve vesti