mondo.rs

Baci POLJUBAC, a NE PETARDU! (VIDEO)

Autor:

Policija apeluje na građane da se tokom predstojećih praznika suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava. I poznate ličnosti vas pozivaju da ne bacate petarde. Pogledajte!

Baci POLJUBAC, a NE PETARDU! (VIDEO) Foto: Mondo/ Nikoleta Vukčević

Iz godine u godinu, u ovo vreme, pred praznike, ponavljamo isti apel - ne kupujte i ne bacajte petarde i ne koristite druga pirotehnička sredstva.

Mnogi su imali zdravstvenih problema, čak i ozbiljnih, zbog nesavesne upotrebe pirotehnike, mnogi su dozvolili deci da to čine, pa su se ona unakazila...

I pred ove praznike ponavljamo APEL >>>>

MORA bez petardi! (ANKETA)

"Upotreba pirotehničkih sredstava nosi sa sobom velike rizike koji se ogledaju u trajnim posledicima po zdravlje, uznemirenje građana, narušavanje javnog reda i mira, kao i moguće izazivanje požara i eksplozija", poručio je Momčilo Sovilj iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je naglasio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti radi kontrole prometa pirotehničkih sredstava i suzbijanja nelegalne prodaje.

"Svako ko se bude ponašao suprotno zakonu biće sankcionisan", poručio je Sovilj.

I prd ove novogodišnje praznike, udruženje za zaštitu životinja Levijatan, napravilo je širu akciju pod nazivom #BlokPetardama kako životinje na ulici i naši kućni ljubimci ne bi doživljavali traume.

U akciju su se uključile i mnoge javne ličnosti, pogledajte samo neke od apela:Povezano

Sve vesti