Novi Sad: Doček Nove godine i za najmlađe

Autor:

U Novom Sadu pripremljen je i novogodišnji program za najmlađe!

Novi Sad: Doček Nove godine i za najmlađe Foto: Guliver/Getty Images/tatyana_tomsickova

Zna se ko se najviše raduje Novoj godini, čaroliji praznika, paketićima, čestitkama, posebnim trenucima pažnje, porodici na okupu, Deda Mrazu i irvasima - naravno, mališani.

Stoga će u okviru velike platforme Дoček (koji u Novom Sadu obuhvata proslavu dve nove godine, 31. decembra i 13. januara) i najmlađi Novosađani dobiti na poklon interesantan program, prilagođen upravo njima.

U bajkovitom Dunavskom parku, na početku proslave dečje Nove godine, u 10 sati mališanima će se predstaviti dečiji hor "Zvončići" koji će pesmom uveseliti novogodišnji dan i podeliti sa prisutnim drugarima ljubav prema muzici. Nakon raspevanog hora, od 10:50 deci će "Kreativni M kutak" prirediti nezaboravni pop-rok koncert koji će sve prisutne malce naterati na ples.

U 11 časova počinje svečana povorka maski predvođena Kreativnim pogonom. Maskirana povorka krenuće od Zmaj Jovinog spomenika, dok će se program u parku nastaviti pozorišnom predstavom "Jako lako pođe naopako" koja počinje u 12:15.

Ovaj kreativni novogodišnji dan upotpuniće i majstori za dečju zabavu, Haos animatori, koji prave nezaboravnu žurku koja počinje u 13 sati. 

Program za mališane i u kulturnoj stanici Eđšeg

U kulturnoj stanici Eđšeg, čarolija za mališane se nastavlja od 16 časova kada počinje dečji mjuzikl za decu "Bah jezdi na kamili", delo internacionale trupe umetnika iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država i novosadskih umetnika, a proizvod je saradnje Fondacije "Novi Sad 2021" i GIPAK akademije za mlade iz SAD-a.

Mjuzikl govori o tome kako čuveni kompozitor Johan Sebastijan Bah uči o svim vrstama muzike, putujući kroz vreme, na svojoj vernoj kamili. Na putovanju Bah se suočava sa zanimljivim izazovima ali i upoznaje različite ljubazne i predusretljive muzičare, instrumente svih vrsta iz različitih kultura i nasleđa.

Predstava "Bah jezdi na kamili" biće održana i dan ranije, 30. decembra u 16 sati.

Povezano

Sve vesti