Malo ste više popili? Probajte ovo...

Autor:

Ako ste na dočeku Nove godine popili više nego što vam je prijalo i probudila vas je glavobolja, evo kako da se brzo osećate bolje...

Malo ste više popili? Probajte ovo... Foto: Guliver/Getty Images/tommaso79

Bilo bi lepo da svi imamo granicu i da ne dozvolimo sebi da se napijemo i budemo mamurni, ali nije tako. Mnogi ne znaju (neki i ne žele!) kada da stanu, ponese ih dobra atmosfera i lako završe sa kojom čašicom više nego što bi trebalo. Onda ih sutradan boli glava, muka im je, zvoni im glavi, a i prostorija malo "šeta"...

Ako se i vama to desilo i jutros ste mamurni, evo šta možete da probate da bi vam brzo bilo bolje.

Fruktoza

Fruktoza pomaže da se alkohol brže obradi, odnosno da se taj višak brže izbaci iz tela. Najbolje je da jedete voće i namirnice koje prirodno sadrže fruktozu, a one će vam pomoći i u rehidraciji organizma. Jasno je da vam je alkohol dehidrirao organizam, tako da, rehidracija vam je itekako potrebna.

Đumbir

Đumbir je generalno dobar kod uznemirenog stomaka, odnosno mučnine i povraćanja. Jednostavno napravite sebi čaj od đumbira, tako što ćete komad đumbira staviti u čašu vrele vode i pustiti da stoji desetak minuta, a zatim popiti.

Znojenje

Najbolje je da se preznojite i tako brže izbacite alkohol iz organizma. Ako niste u stanju da vežbate, onda topla kupka može da vam pomogne. Unosite tečnosti jer vam je telo ionako dehidrirano, a i znojenje će ga dodatno dehidrirati.

Spavanje

Ovo je i dalje jedan od najboljih načina za oporavak bilo koje vrste. Dok spavate, organi imaju šansu da se odmore i oporave. U slučaju mamurluka, jetra naporno radi da razbije alkohol, a spavanje će pomoći jetri da se oporavi.

Povezano

Sve vesti