"Pružni prelaz neobezbeđen, vozač prošao provere"

Autor:

Zamenik direktora "Niš ekspresa" Novica Tasić rekao je na konferenciji da ne želi da spekuliše u vezi s uzrokom jutrošnje saobraćajne nesreće sve dok svoj deo posla ne završe istražni organi.

38
A- A A+

On je dodao da se mora uzeti u obzir da je pružni prelaz bio neobezbeđen.

"Mi smo više puta upozoravali nadležne, ne samo što se tiče ovog već i ostalih sličnih pružnih prelaza, jer vozimo po celoj Srbiji, da moraju da budu adekvatno opremljeni svetlosnom i zvučnom signalizacijom, kao i branicima, što je i zakonska obaveza, a i zbog toga što smo svedoci da ova mesta predstavljaju crne tačke, jer se tu ukrštaju železnički i drumski saobraćaj", kazao je Tasić, preneo je Telegraf.rs.

Kaže da u ovom trenutku ne može da govori o odgovornosti vozača, ali je naglasio da je on ispunjavao sve zakonske uslove za obavljanje poverenog mu posla.

Tasić je naveo da je vozač 17. jula 2017. godine prošao sistematski pregled, koji se prolazi na dve godine, i ispunjavao je sve uslove za vozački posao.

Izvor: Tanjug

Užas kod Niša: Sudar voza i autobusa, petoro mrtvih!


"Vozač ima 31 godinu, ima radno iskustvo od pet godina i devet meseci, a u našoj firmi je godinu i po dana. Smenu je završio juče u 16.45 a jutros je počeo da radi u 6.25 sati, što pokazuje da su ispunjeni uslovi i u pogledu dužine obaveznog odmora. Autobus je kontrolisan, vozač je alkotestiran i bili su ispunjeni svi uslovi da počne sa radom", naveo je Tasić.

Lekar iz Niša: Kao da je bio rat! (FOTO, VIDEO)


On je podsetio da se "Nišekspres" gradskim i prigradskim saobraćajem bavi 60 godina, te da je ovo jedna od najtežih nesreća u kojoj su učestvovali njihovi vozači.

Tasić je izrazio saučešće porodicama poginulih, a povređenima je poželeo brz oporavak.

Direktor policije Vladimir Rebić, koji je ranije danas obišao mesto nesreće i razgovarao s lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani, rekao je da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nezgode i da će odgovorni biti procesuirani, dodajući da je, prema informacijama kojima raspolaže u ovom trenutku, do nesreće najverovatnije došlo usled propusta vozača autobusa.

Povezano

Sve vesti