mondo.rs

Problem za Voriorse: Ker i Durent ne vide košarku isto

Autor:

Različita shvatanja u svlačionici Golden Stejta. Kakvu košarku traži trener, a kakvu jedan od glavnih igrača NBA šampiona.

2
A- A A+
Stiv Ker i Kevin Durent Foto: Guliver/Getty images/Zhong Zhi

Golden Stejt (21-11) izgubio je u sredu u utakmici protiv Jute i pritom postigao samo 103 poena, što je daleko ispod proseka NBA šampiona od 115 po meču.

Američki mediji ("San Francisko Hronikl") konstatovali su očigledno - da je karakteristični, "tečni" napad ekipe Stiva Kera zakazao pred čvrstom defanzivom Jute, a pažnju su izazvali različiti pristupi rešavanju tog problema u svlačionici "ratnika".

Trener Golden Stejta tražio je nakon utakmice da se njegov tim vrati igri u skladu sa stilom koji je postavio i da što više deli loptu, dok je Kevin Durent imao neke druge planove.

"Lopta se ne kreće u našim napadima. Ne igramo kako smo igrali poslednjih nekoliko godina, kada je lopta zaista 'išla', kretala se i kada smo postizali sjajne pogotke", rekao je Ker.

Sa druge strane, Durent u toj igri nema prečesto priliku da se izdvoji sa čuvarom i da iskoristi svoju visinsku prednost, kao i tehniku koja ga čini jednim od najtalentovanijih "napadača" na svetu.

Zato on traži više izolacije, igre "jedan na jedan" i pikenrola.

Kevin Durent Foto: Tanjug/AP/Rick Bowmer

"Zaista se trude da zaustave te trojke, tako da mislim da previše dodajemo loptu. Ona neće leteti okolo protiv dobrih defanzivnih timova, kao što su oni (Juta). Znam da želimo da se ona kreće, da imamo 30 asistencija i 300 dodavanja. Ali ponekad, neće biti tako".

Mnoge će iznenaditi podatak da je Golden Stejt ove sezone tek 16. tim u broju pokušaja za tri poena po meču. Kerov tim je do Durentovog dolaska 2016. godine predvodio ligu u toj kategoriji, a sada je sa 30,8 prosečnih šuteva iz daljine daleko iza Hjustona, apsolutnog lidera u ovoj konkurenciji sa 42 "opaljene" trojke po utakmici.

Brojke pokazuju i očiglednu promenu stila, a reči trenera i jednog od lidera otkrivaju da "ratnici" sada različito vide košarku.

Ipak, do plej-ofa i odlučujućeg dela sezone još imaju dovoljno vremena da se ponovo usaglase.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.