MONDO/Tanjug

Vesić: Za vatromet samo 50.000 €, a ne 850.000 €

Autor:

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS, Goran Vesić, kaže da je za novogodišnji vatromet u Beogradu opredeljeno 5,8 miliona dinara, što je manje od 50.000 evra, daleko manje od onog što tvrdi opozicija.

35
A- A A+
vatromet slavlje Foto: MONDO/Jelena Stokić

Vesić, koji je i član Predsedništva SNS, izjavio je da je glumac Branislav Trifunović na sinoćnjem građanskom protestu izgovorio "masnu i tešku laž" da je za vatromet izdvojeno 850.000 evra i obrazložio da je u budžetu Grada Beograda za sledeću godinu za tu namenu opredeljeno 5,8 miliona dinara što je manje od 50.000 evra.

"Veza Hardinaj - Đilas"

"Sa druge strane, pogledajte ko podržava proteste opozicije. Da li je tačno da je Ramuš Haradinaj oko mesec dana pre protesta opozicije u Beogradu, najavio proteste u Beogradu? Jeste. Da li je tačno da je Haradnaj napisao koliko dana Vučić još ostaje na vlasti? Da li je tačno da je odbrojavo te dane? A onda se pojavio Dragan Đilas da organizuje proteste. Ja zaista ne znam gde ćete veću slučajnost", rekao je Vesić.

"Protesti koje organizuje Dragan Đilas pod maskom studenata i nekakvih nevladinih organizacija, a svi znamo da ih on organizuje i plaća, očigledno su postali takmičenje u tome ko će da izrekne veću laž", rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

Kako je dodao, u tome se ne takmiče samo organizatori protesta, već i mediji i oni koji prate te proteste.

"Juče ste mogli da vidite da nijedna Đilasova televizija nije smela da objavi koliko je ljudi zaista bilo na protestu. Ne samo da nisu smeli da objave, nego su lagali i desetostruko uvećavali broj ljudi. Gospodin Trifunović je rekao jednu masnu i tešku laž. Rekao je da je za vatromet odvojeno 850.000 evra", naveo je Vesić.

On je pokazao izvod iz budžeta grada Beograda za sledeću godinu, koji je usvojen na sednici Skupštine grada u petak, u kome piše da je za vatromet izdvojeno 5,8 miliona dinara, što je manje od 50.000 evra.

Novi protest opozicije u Beogradu (FOTO)

"Manje od 50.000 evra će Grad Beograd za čitavu narednu godinu izdvojiti za devet događaja na kojima će biti vatrometa", istakao je Vesić.

Naveo je da su to Dani Beograda, koncert Beogradske filharmonije na otvorenom, Beogradski letnji festival, Dani oslobođenja Beograda, Dan državnosti Srbije - Sretenje, Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, Beogradska zima, Nova godina i pravoslavna Nova godina.

"Nemam problem s protestima u Beogradu"

"Znači za svih devet vatrometa izdvojićemo manje od 50.000 evra", ponovio je Vesić.

Naveo je da je bivši gradonačelnik Dragan Đilas, kada je otvarao Most na Adi, potrošio tadašnjih 45.000 evra samo za vatromet na jednom mostu i ocenio da to govori o tome "na koji način oni pokušavaju da obmanu građane".

Povezano

Sve vesti