Beta,Tanjug,SRNA

POSLE 5 MRTVIH: Meštani na barikadi, traže rampu

Autor:

Meštani sela Donje Međurovo, gde je u sudaru voza i autobusa poginulo petoro ljudi, blokirali su danas put i prugu tražeći da se postavi rampa i svetlosna signalizacija na pružnom prelazu. Teško povređeni i dalje kritično.

36
A- A A+

Njima su se pridružili i meštani još dva okolna sela - Novo Selo i Čokot, a građani kažu da će se svake nedelje u isto vreme okupljati i blokirati put i prugu dok se ne ispune njihovi zahtevi.

Niš: Troje kritično, građani čekaju u redu da daju krv

Dragan Ranđelović kaže da su primorani na protest, pošto njihovi apeli prethodnih decenija nisu rezultirali postavljanjem rampe.

Rešenje Infrastrukture Železnica Srbije - stražar na prelazu

Po jedan železničar neprekidno dežura na pružnom prelazu u Donjem Međurovu, i oni vode računa da vozila bezbedno pređu preko pruge, saopšteno je iz Infrastrukture železnice Srbije. Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture kaže da su dežurstva uvedena od juče i da će trajati sve dok se ne završi modernizacija pruge od Niša do Brestovca, "za koju je Vlada Srbije već je izdvojila novac".

Užas kod Niša: Sudar voza i autobusa, petoro mrtvih!

"Obraćali smo se i Železnici i lokalnoj samoupravi. Lokalna samouprava je nemoćna, dok je Železnica odgovarala da nemaju sredstava za rampu. Pitam se da li su ovi životi dovoljni da se postavi rampa", rekao je Ranđelović za TV Prva.

Najavili su da će se naredne nedelje ponovo okupiti i da će organizovati blokadu drumskog i železničkog saobraćaja ka Nišu, a deci neće dozvoliti da idu u školu ukoliko Železnice Srbije ne počnu odmah da postavljaju rampu.

Predsednik saveta građana Međurova Žarko Rajković naglasio je da meštani već četri decenije apeluju na Železnice Srbije da postave rampu, ali bezuspešno.

"Ljudi naprave Ajfelovu kulu, Beograd na vodi, cela brda skidaju a ne mogu da postave dve letve i mehanizam", rekao je Rajković.

POVREĐENI I DALJE KRITIČNO

Dvoje maloletnika i jedan muškarac, koji su teško povređeni u sudaru, i dalje su životno ugroženi, dok je preostalih 19 lica hospitalizovanih u niškom Kliničkom centru, stabilno.

U teškom stanju je šesnaestogodišnja devojčica, koja ima povredu glave, njen vršnjak sa povredom kičme i tridesetjednogodišnji muškarac koji je u komi, prenose beogradski mediji.

Pet lica poginulo je u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša u petak, 21. decembra, a 26 je povređeno.

Troje putnika stradalo je na mestu sudara, a dvoje je preminulo u bolnici od posledica povreda.

Među poginulima je dvoje dece.

A u Železnicama kažu - sve po propisu (VIDEO)

Pružni prelaz bio je obeležen vertikalnom signalizacijom, tj. znakom, ali nije imao rampu.

Zbog ove nesreće u Nišu je juče bio proglašen Dan žalosti.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.