Spaljena kuća novinara: Uhapšeno troje osumnjičenih

Policija je u Beogradu uhapsila osumnjičene da su naložili i izvršili spaljivanje kuće novinara Milana Jovanovića u Vrčinu, saopštio ministar policije na vanrednoj konferenciji.

132
A- A A+
požar Foto: screenshot/youtube/AM24h Ilustracija

Ministar Nebojša Stefanović je rekao, na vanrednoj konferenciji za štampu ovim povodom, da su za napad na novinara u kome je zapaljena kuća u Vrčinu kod Beograda, uhapšena dve osobe koje se sumnjiče za paljevinu, i jedna koja se smatra nalogodavcem ovog neviđenog čina.

Prikuplja se pomoć za novinara kome je zapaljena kuća

Uhapšeni su za podmetanje požara, A.M. (25) i B.S.C. (37), a kao nalogodavac I.N. (41), koji je navodno dao novac za izvršenje ovog krivičnog dela.

"Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli", preneo je on.

Stefanovć je kazao da je nakon dva dana A. M. dobio od I. N. dogovoreni novac.

"Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela", naglasio je Stefanović.

"Policija je obezbedila priznanje osumnjičenog, a istraga se nastavlja", rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare i pohvalio rad pripadnika beogradske policije i policije u Grockoj koji su pronašli počinioce.

Stefanović, kako je rekao,očekuje brze sudske postupke i osuđujuće presude.

Pucali na novinara u Grockoj, spalili mu kuću

Novinaru portala Žig info su u noći između 11. i 12. decembra na kuću bačeni molotovljevi kokteli, nakon čega mu je izgorela kuća, a on ostao bukvalno bez ičega. Novinar je policiji prijavio i pucnjavu pre paljevine, a policija je našla jednu čauru.

Jovanović je dodao da je ranije dobijao pretnje zbog pisanja za taj portal u vezi sa izgradnjom kanalizacije u Vrčinu, kao i zbog tekstova o zloupotrebama predsednika opštine Grocka.

Kako je naveo, do sada se dva puta pisanim putem obraćao i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i ministarki pravde Neli Kuburović.

Najurgentniji problem je to što je 70-godišnji Milan ostao bez lekova, inhalatora i aparata za kiseonik, za koje mu je potrebno 100.000 dinara.

Ima tri bajpasa i bronhijalnu astmu, zbog koje mu je aparat za kiseonik neophodan.

Uplatu kojem možete pomoći novinaru je moguće izvršiti preko platforme donacije.rs na linku https://www.donacije.rs/.

Povezano

Sve vesti