Ovaj kolač se pravi jednostavno, a ukusan je toliko da verovatno neće ostati ništa "za sutra".

Sastojci:

Dve šolje brašna

Pola šolje kukuruznog brašba

Pola supene kašike praška za pecivo

Kašičica soli

Četiri kašike ulja

Jedna šolja šećera

Dva veća jaja

Dve kašike tečnog ekstrakta vanile

Dve kašike fino narendane kore pomorandže (pomorandže dobro, dobro operite)

Šolja pistaća (bez ljuske)

Šolja suvih kajsija, tanko isečenih 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite pleh koji ćete obložiti papirom za pečenje.

U većoj činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo.

U drugoj činiji, mikserom umutite ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanile i narendanu koricu pomorandže, a onda postepeno dodajte mešavinu brašna i mikserom mešajte dok se sasvim ne sjedini (testo treba da bude čvrsto). Zatim dodajte pistaće i kriške suvih kajsija i promešajte.

Testo razdelite na šest delova, na dlanove stavite malo brašna, pa svaki deo testa oblikujte u "štraftu", stavite u unapred pripremljene plehove, na papir za pečenje i pecite 30 do 40 minuta, dok kolač ne porumeni i ne počne da "puca" odogzgo.

Kolač ostavite da se ohladi petnaestak minuta, a zatim ga reckavim nožem secite na kriške debljine do jednog centimetra. Kriške kolača zatim poređajte u pleh, na isti onaj papir za pečenje, i pecite još desetak minuta, dok ne dobiju zlatnožutu boju. Služite kad se sasvim ohladi.

I, možete da ga "gricnete" slobodno, čak i ako volite računa o liniji. Jedna kriška ima oko 50 kalorija.

Imate li vi neki dobar recept za "suve" kolače kao što je ovaj?