Najlepša Nova godina u Sakramentu od 2005!

Autor:

Navijači Kingsa ponovo uživaju uz svoj tim. "Hoćemo u plej-of!", hrabro odjekuje iz svlačionice, dok tim Dejva Jergera igra zaista dobro, preokreće, pobeđuje...

Najlepša Nova godina u Sakramentu od 2005! Foto: Guliver/Getty images/Ezra Shaw

Iako im (i) uoči ove sezone nisu davane velike šanse, Sakramento Kingsi dočekali su zimu mimo svih očekivanja.

Ekipa Dejva Jergera prošle noći je ponovo pokazala karakter i preokretom ostvarila pobedu. Rival je bio Nju Orleans, a Bogdan Bogdanović se istakao jer je sa klupe ubacio 24 poena. Bio je to drugi "vezani" trijumf Sakramenta, 18. ove sezone i pred kraj kalendarske 2018. postavio ga je na sedmo mesto tabele Zapada, ispred prošlosezonskog učesnika finala konferencije - Hjustona.

U osvrtu na urađeno, Kingsi mogu biti i te kako zadovoljni i ohrabreni. To dokazuju igre, učinak, ali i istorija, koja kaže da će  Sakramento prvi put od sezone 2004/05 dočekati Novu godinu sa pozitivnim skorom!

Bilo je to pretposlednje učešće Kingsa u plej-ofu i poslednja zima Peđe Stojakovića u dresu "kraljeva", jer je naredne otišao u Indijanu. Vlade Divac je te sezone već igrao za Lejkerse, Kris Veber je u februaru 2005. otišao u Filadelfiju, a u istom periodu glavni grad Kalifornije napustio je i Dag Kristi, prešavši u Orlando...

Iako je Srbiji najdraža NBA ekipa i u sezonama 2004/05 i 2005/06 dospevala do plej-ofa (i ispadala u prvom krugu od Sijetla i San Antonija), ipak je to bio spori rastanak jednog od najboljih NBA timova koji nije osvojio šampionski prsten. Navijači u Sakramentu u međuvremenu su čuvali sećanje na slavne dane, na velike bitke sa Lejkersima i nadali se da bi "Bugi" Kazins mogao da bude lider nekog novog plej-of sastava.

Međutim, Kazins je došao i otišao, a Kingsi su ostajali van plej-ofa i daleko od pažnje većine ljubitelja NBA lige. Sve do ove godine.

Poletna ekipa Dejva Jergera, vođena "motorom" Dearonom Foksom, šuterom Badijem Hildom i važnim srpskim tandemom Bogdan Bogdanović - Nemanja Bjelica već je premašila očekivanja i probudila davno zaboravljene plej-of nade svojih bučnih navijača.

Upitan za pozitivan učinak svog tima na kraju godine, Jerger je odgovorio sa velikim osmehom.

"To je fantastično! Ovi momci ulažu veliki trud. Takođe, to je i ukras za čitavu organizaciju, kao i pokazatelj smera u kojem se krećemo", rekao je on.

nemanja bjelica sacramento kings Foto: Ezra Shaw/Getty Images/Guliver

U večeri u kojoj su Kingsi opet nadoknadili veliki nadoknadili minus (od čak 19 poena razlike!), Badi Hild ubacio je 28 poena protiv svog bivšeg tima i potom govorio o navijačima, koji su stvorili zaglušujuću atmosferu.

"Oni rade sjajan posao, dolaze ovde svake večeri, pružaju podršku... Dugujemo im nešto posebno. Naš glavni cilj je da pokušamo da se plasiramo u plej-of. Oni toliko 'polude' tokom utakmice, da ne mogu da dočekam da vidim koliko luđi mogu da postanu", izjavio je bek Kingsa.

Do kraja godine, Kingsi će gostovati Klipersima u četvrtak, zatim će u petak dočekati Lejkerse, sa kojima će se sresti i poslednjeg dana u godini - 31. decembra.

Pre početka sezone, prognozeri su Sakramentu u još jednoj godini "rebildinga" predviđali manje od 30 pobeda. Međutim, na zadovoljstvo svih na severu Kalifornije, ta prognoza je promenjena i pre zime. Na bolje!

Povezano

Sve vesti