Rasvetljena ubistva bivšeg policajca i Crnogorca!

Autor:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili su ubistvo Siniše Milića počinjeno juna ove godine na Vračaru i ubistvo Draga Božovića počinjeno u novembru na Bežanijskoj kosi i procesuirali osumnjičene.

7
A- A A+

najnovija, hapšenje, hapšenja Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracijaNačelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Кovačević saopštio je da je policija procesuirala D.D. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je učestvovao u organizaciji, kao i da je počinio teško ubistvo Siniše Milića, 19. juna ove godine na Vračaru.

Milić je poginuo na Autokomandi kada je na automobilu kojim je upravljao aktivirana eksplozivna naprava.

Milić je nekadašnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i Pete uprave za obezbeđenje MUP, a u vreme ubistva više nije radio za MUP.

Načelnik UКP-a je dodao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rasvetlili i teško ubistvo crnogorskog državljanina Draga Božovića, počinjeno 26. novembra na Bežanijskoj kosi i u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uhapsili dve osobe.

Кovačević je precizirao da je uhapšen M.Ć. (1997), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo i U.C. (2000) osumnjičen da je počinio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Direktor policije Vladimir Rebić kaže da Ministarstvo unutrašnjih poslova rasvetljavanjem ovih ubistva, koja su bila isplanirana do detalja, pokazuje da ni jedan kriminalac nije i neće biti spokojan bez obzira na način izvršenja krivičnog dela.

„Procenat rešenih ubistva ove godine iznosi 80 procenata, zbog čega sam veoma zadovoljan radom policijskih službenika. Podsetiću da je za rasvetljavanje nekih dobro pripremljenih ubistava nekada potrebno više meseci, a neka ubistva se reše i nakon nekoliko godina“, istakao je Rebić, a prenosi MUP u saopštenju.

Direktor je naglasio da je visok procenat rasvetljavanja ubistva još jedan dokaz da srpska policija radi svoj posao posvećeno, vredno i efikasno.

„Očekujem nastavak posvećenog rada pripadnika policije u cilju rasvetljavanja teških, ali i svih drugih krivičnih dela“, rekao je Rebić.


Povezano

Sve vesti