Fonet

Hrvati neće Crkvu u školama

Autor:

U raspravu da li Crkvu treba uključiti u obazovanje dece, koju su prošle nedelje vodili kardinal Josip Bozanić i hrvatska ministarka prosvete Blaženka Divjak, uključili su se i građani.

4
A- A A+
crkva, katolička crkva, ivanovo, selo, Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Hrvatska podružnica TV N1 uradila je anketu koja je pokazala da više od 65 odsto čitalaca smatra da Crkvu ne bi trebalo uključivati u obrazovanje dece.

"Ako vaspitanje i obrazovanje osposobljuju decu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovo sprovođenje trebalo bi uključiti sve relevantne institucije: porodicu, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu", poručio je prošle nedelje kardinal Bozanić.

SKANDAL: Veroučitelj deci predaje o ubijanju!

Resorna ministarka Blaženka Divjak odgovorila je već sledećeg dana: "Školski sistem uređen je zakonom i Ustavom. Deci moraju biti predstavljane naučne činjenice tokom obrazovanja".

"Škola ima i vaspitnu komponentu koju mora ostvarivati s roditeljima, uključivanje Crkve moguće je u meri u kojoj to roditelji dopuštaju", rekla je ministarka, ponovivši da je škola uređena zakonima i Ustavom i da svako treba da zna gde završavaju njegova ovlašćenja "i Crkva to zna".

Školski rad: Kada je dozvoljeno tući ženu: 1.)...

Na pitanje N1 da li bi trebalo u vaspitanje i obrazovanje dece u školama uključiti i Crkvu, u trenutku objavljivanja ovog teksta 5.683 čitalaca vebsajta televizije glasalo je da ne bi trebalo, dok 3.022 smatra da bi trebalo, prenosi N1.

Povezano

Sve vesti