Spaljivanje kuće novinara: Osumnjičena se nagodila

Autor:

S.C.B, osumnjičena za pomaganje u podmetanju požara u kući novinara Milana Jovanovića u Vrčinu, priznala je danas krivicu.

52
A- A A+
požar Foto: screenshot/youtube/AM24h

Ona je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, o priznanju krivičnog dela.

Na osnovu sporazuma, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara, rekla je za Tanjug portparolka tužilaštva Milica Ljubičić.

Požar u kući novinara namerno izazvan!

Druga dvojica osumnjičenih, M. A. i N. I, ostaju u pritvoru koji im je juče određen.

M. A. se tereti za krivično delo izazivanje opšte opasnosnosti, a N. I .za podstrekavanje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Spaljena kuća novinara: Uhapšeno troje osumnjičenih

U kući bivšeg policajca u Grockoj Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala Žig Info, u noći između 11. i 12. decembra izbio je požar, nakon što su u garažu ubačeni molotovljevi kokteli.

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je juče da su uhapšeni nalogodavac i još dvije osobe zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića u Grockoj.

"Osumnjičeni I.N. dao je novac A.M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Povezano

Sve vesti