Državni sekretar: Nisam je lupkao po guzi

Autor:

Nekadašnji golman rukometne reprezentacije Srbije, a sada državni sekretar u Vladi Srbije Darko Stanić, optužen je da je u Novom Sadu, gde je bio gost na skupu o nasilju nad ženama, papirima udario koleginicu po zadnjici.

20
A- A A+

Foto: MN Press Golman Darko Stanić izrasta u jednu od najvećih zvezda šampionata.

To je ministru Vanji Udovičiću odmah prijavila nevladina organizacija "Atina", a sam Stanić za list "Alo" tvrdi da to nije uradio.

"Nikakvog udaranja niti pipkanja nije bilo. Reč je o mojoj koleginici, stažistkinji u Ministarstvu, a pored nje ovde radim sa još četiri ženske osobe. Ne bih to nikada uradio. Optužuju me bez ijednog dokaza, bez snimka ili fotografije", kaže Stanić.

Ministarka: Devojke, prijavite ako vas neko uznemirava

On kaže da ako neko misli da je njihova takva reč jača od njegove, nema problema da ode sa funkcije.

"Obavljam ovu funkciju časno i pošteno, kao što sam obavljao funkciju golmana reprezentacije Srbije, jer na oba načina branim boje svoje zemlje. Ali nije meni ovo mesto dedovina i ako neko proceni da treba da odem, nema problema", kaže Darko Stanić.

A šta kaže stažistkinja

Devojka koju je navodno Stanić udario po zadnjici kaže za list da ne bi volela da joj se ime pojavljuje po medijima. "Nikome ne bi dozvolila da me pipa na taj način. Nije mi jasno zašto dolaze ovakve priče, pogotovu od organizacije koja nevodno štiti žene", kaže stažistkinja.

U prijavi NVO "Atina" navodi se da je Stanić to uradio kada se poveo razgovor o tome da li su žene dobri vozači. On je navodno, uz opasku "Ko kaže da žene nisu dobri vizači, jeli tako?" papirima koje je držao u rukama udario koleginicu po zadnjici.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je da ima nultu toleranciju prema bilo kakvom vidu nasilja ili uvredljivog ponašanja prema ženama i dodao da će, nakon razgovora sa svim akterima incidenta, doneti odluku o sankcionisanju.

”Bilo kakav vid verbalnog i fizičkog nasilja, omalovažavanja ili bilo kakva uvredljiva radnja prema pripadnicama ženskog pola za mene su nedopustive. Za takvo ponašanje imam nultu toleranciju. Nakon sagledavanja činjenica doneću odluku o sankcionisanju”, naglasio je Udovičić.

Povezano

Sve vesti