Ovaj suvi kolač sa cimetom postaće vaš omiljeni slatkiš! Pored toga, ukus možete da začinite tako što ćete odozgo da dodate sitno seckane orahe, borovnice, suvo grožđe...
Sastojci:
Dve šolje brašna
Jedan prašak za pecivo
Pola margarina
Jedno veće jaje
Dve kašike putera (istopljenog)
¾ šolje šećera plus dve kašike šećera
Pola kašičice soli
Kašičica cimeta
¾ šolje mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, nauljite pleh.
U posudu srednje veličine stavite brašno, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte margarin koji ćete prethodno iseći na listiće, da bi se lakše sjedinio sa smesom, i mešajte.
Odvojite mali deo smese, oko pola šolje, u manju posudu, i u to dodajte dve kašike šećera i cimet, pa stavite sa strane.
U drugu posudu, u kojoj je ostao veći deo smese, dodajte jaje i mleko.
U pleh prvo nalijte deo smese sa mlekom i jajima i ravnomerno raširite po plehu. Odozgo nalijte rastopljeni puter, a onda i onaj preostali deo smese sa cimetom.
Pecite oko 35 minuta, a možete da proverite i da li je kolač gotov pomoću čačkalice - kada u pečeni kolač zabodete čačkalicu i izvadite je, trebalo bi da izađe "čista", tj. da se kolač ne zalepi.
Kakve kolače vi najviše volite?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte