Ovaj suvi kolač sa cimetom postaće vaš omiljeni slatkiš! Pored toga, ukus možete da začinite tako što ćete odozgo da dodate sitno seckane orahe, borovnice, suvo grožđe... 

Sastojci:

Dve šolje brašna

Jedan prašak za pecivo

Pola margarina

Jedno veće jaje

Dve kašike putera (istopljenog)

¾ šolje šećera plus dve kašike šećera

Pola kašičice soli

Kašičica cimeta

¾ šolje mleka

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, nauljite pleh.

U posudu srednje veličine stavite brašno, ¾ šolje šećera, prašak za pecivo i so. Dodajte margarin koji ćete prethodno iseći na listiće, da bi se lakše sjedinio sa smesom, i mešajte.

Odvojite mali deo smese, oko pola šolje, u manju posudu, i u to dodajte dve kašike šećera i cimet, pa stavite sa strane.

U drugu posudu, u kojoj je ostao veći deo smese, dodajte jaje i mleko.

U pleh prvo nalijte deo smese sa mlekom i jajima i ravnomerno raširite po plehu. Odozgo nalijte rastopljeni puter, a onda i onaj preostali deo smese sa cimetom.

Pecite oko 35 minuta, a možete da proverite i da li je kolač gotov pomoću čačkalice - kada u pečeni kolač zabodete čačkalicu i izvadite je, trebalo bi da izađe "čista", tj. da se kolač ne zalepi. 

Kakve kolače vi najviše volite?