• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samoubistva koja su nas šokirala u 2018.

Izvor mondo.rs

Podsećamo vas na poznate ličnosti koje se, nažalost, nisu izborile sa depresijom. Pomoć postoji!

 Samoubistva 2018 Izvor: MONDO TV

Čak POLOVINA stanovništva u nekom trenutku razmišlja da digne ruku na sebe, a godišnje sebi život oduzme skoro milion ljudi širom sveta. Depresija je problem koji, sve češće, pogađa i mlade. Svetska zdravstvena organizacija navodi da je samoubistvo drugi najčešći uzrok smrti kod populacije u starosnoj grupi od samo 15, do 29 godina.

Kako da pomognete sebi, i drugima, kad je najteže

Srbiju i region šokirao je slučaj mlade, talentovane voditeljke i manekenke Marije Ćurčić, koja je izvršila samoubistvo u 26. godini života.

Ovako ćemo pamtiti Mariju.

A na globalnom nivou, odjeknula je vest o samoubistvu mlade muzičke superzvezde, Tima Berglinga poznatijeg kao Avicii.

Švedski muzičar imao je samo 28 godina, i proslavio se još kao tinejdžer. U međuvremenu je odustao od muzike, zbog preterivanja sa pićem njegov organizam bio je u veoma lošem stanju, i lekari su mu savetovali da iz korena promeni život. Ipak, mladi DJ nije poslušao. Pronađen je u Omanu, u hotelskoj sobi, a obdukcija je pokazala da je prerezao vene polomljenom flašom alkoholnog pića.

 Polovinom godine, svet je zapanjilo samoubistvo famoznog TV kuvara Entonija Burdejna. Američki kuvar, voditelj i pisac obesio se u hotelskoj sobi u Francuskoj, gde je snimao svoju novu emisiju.

Burdejn se dugo borio sa psihičkim problemima, ali i zavisnošću. Autopsijom je utvrđeno da u trenutku smrti nije u sistemu imao ni alkohol, ni nedozvoljene supstance.

Nekoliko meseci kasnije, Burdejnova partnerka Azija Arđento optužena je za pedofiliju, i tada je priznala da je imala odnose sa maloletnikom i da je Burdejn njegovoj porodici platio da ćuti o tome, jer ona nije imala toliko novca. Mnogi su smatrali da je sramota zbog tog slučaja gurnula poznatog TV kuvara preko ivice.

Trevor Hajtmen, američki YouTube gejmer koji je na toj mreži koristio nadimak OG McSkillet, ubio se u San Dijegu tako što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubile i majka i kćerka.

Osamnaestogodišnjak je vozio "meklaren 650S" autoputem u suprotnom smeru, brzinom većom od 160 na sat. Direktno je udario u džip "hjundai" u kojem se nalazila Ajlin Picaro (43) sa kćerkom Arijanom (12).

U nesreći je učestvovalo ukupno osam vozila, a devojčica, njena majka i Trevor ostali su na mestu mrtvi.

Nije poznato zbog čega je mladić, koji je na kanalu YouTube imao skoro milion pretplatnika, odlučio da sebi oduzme život na ovako strašan način.

U avgustu, maneken i glumac Rik Dženest, poznat kao "Zombi dečko" zbog tetovaža kostura koje su mu prekrivale telo i lice, pronađen je mrtav na pločniku ispred svoje zgrade. Iako je porodica tvrdila da je verovatno "samo" pao dok je pušio cigaretu na terasi, policija je ovaj slučaj ipak proglasila samoubistvom.

Nekoliko nedelja ranije, region je potresla vest o samoubistvu kćerke rokera Milića Vukašinovića, koja se ubila uzevši preveliku količinu droge. Maja Avdibegović navodno se dugo borila sa zavisnošću i već je pokušavala da digne ruku na sebe. Dvoje unučadi poznatog rokera tako je ostalo bez majke.

Glumac iz serije "Glee" Mark Seling, za kojeg je 2015. utvrđeno da je pedofil, obesio se i to u blizini dečjeg igrališta. Selingu (35) je trebalo da bude izrečena kazna za posedovanje eksplicitnih slika dece, od kojih su neka bila stara svega tri godine, a posedovao ih je neverovatnih 50.000! Glumac je pronađen obešen dva meseca pre nego što bi mu sudija izrekao kaznu, za koju su američki mediji procenili da bi bila između četiri i sedam godina zatvora.

I tu nije kraj spiska. Samoubistvo su izvršili i pevačica benda Huntress, Džil Janus, zatim sin slavne pevačice Tine Tarner, i dete glumca Dejvida Labrave. dečak star samo 16 godina.

"Slomljen sam. Ni za milion suza ne bih pomislio da ću vam ovo pisati. Ovo je moj dečak Tajko. Oduzeo je sebi život sa 16 godina. Patio je od depresije koju mi nismo primetili, jer je na površini bio srećno dete. Razgovarajte sa svojim voljenima, nekada nije moguće videti znakove na vreme," napisao je tada glumac.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE