MONDO/Tanjug

"Tuča" investitora: Parče Zvezdare otišlo za duplo

Autor:

Zemlji šte na Zvezdari, površine 504 kvadratna metra, prodato je danas za 108 miliona dinara, na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

4
A- A A+
gradilište, radnici, građevina, zatvor, izgradnja Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

Reč je o lokaciji na uglu ulica Vojislava Ilića i Stanislava Sremčevića, za učešće na licitaciji prijavilo se 19 pravnih i fizičkih lica.

Najveći iznos, 108 miliona dinara, ponudilo je preduzeće "Ljuba Invest" iz Paraćina.

"Za učešće na javnom nadmetanju prijavilo se 19 pravnih i fizičkih lica što je značajno jer pokazuje da je, sa jedne strane, transparetnost postupaka koje vodi Direkcija velika, a sa druge strane govori o poverenju investitora da svoja sredstva ulože u nepokretnosti koje otuđuje Grad Beograd. Ovako visok postignut iznos pokazuje da je tržište nekretnina u Beogradu i dalje atraktivno za sve koji žele da investiraju svoja sredstva u ovu oblast", rekao je za Tanjug, Nenad Bajić iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Foto: Screenshot/Googlemaps

Kako je dodao, početna cena za prodaju zemljišta je bila 47,6 miliona dinara, tačnije 47.607.436,80 dinara.

Naveo je da je prodato zemljište na uglu ulica Vojislava Ilića i Stanislava Sremčevića i obrazložio da se, prema planskom dokumentu koji važi za to područje, na toj površini može graditi objekat čija namena može da bude stambena sa delatnostima.

"To znači da objekat može da ima do 70 odsto izgrađene površine za stanovanje, a preostalih 30 odsto su površine za delatnosti, odnosno za komercijalne sadržaje koji se moraju nalaziti u prizemlju objekta", pojasnio je Bajić.

Predviđeno je da investitor može da izgradi prizemlje, pet spratova i potkrovlje.

Povezano

Sve vesti