SAČEKUŠA U FUTOGU: Ubijen Kosmajčev bivši zet?

U pucnjavi koja se dogodila danas popodne u Futogu ubijen je muškarac dok se nalazio u automobilu. Izrešetan kroz prozor, dvojica ubica pobegli. Nezvanično, radi se o bivšem zetu "čuvenog" Dragoslava Kosmajca.

16
A- A A+
pištolj, pucnjava, oružje, ubistvo Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prema navodima medija, u Ulici cara Lazara kod broja 7, ubijen je Đ.Z. (37) iz Novog Sada, koji je imao kriminalni dosije, a za koga se navodi da je i bivši zet Dragoslava Kosmajca.

Kako portal radija 021 nezvanično saznaje, policiji su građani prijavili da u "golfu 6" vide mrtvog mladića, a patrola koja je došla konstatovala je da je ubijen sa više hitaca u telo.

Ubijeni bivši zet Kosmajca?

Beogradski mediji prenose da je prema nezvaničnim informacijama ubijen Đorđe Zafirović, bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je u srpskoj javnosti iz vrha vlasti predstavljen kao najveći domaći kriminalni bos, zatim bio uhapšen, pa suđen za neku manju malverzaciju sa građevinskim zemljištem, pa oslobođen jer ni za to država nije imala dokaze.

Na njega je pucano iz automatskog oružja kroz vozačev prozor, a prema rečima očevidaca, ubica i saučesnik imali su fantomke.

Pola sata nakon pucnjave u naselju Kamenjar zapaljen je automobil, kojim su ubice, najverovatnije, pobegle nakon ubistva.

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Futogu

Portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać je za portal potvrdila da je njihova ekipa, po pozivu, na licu mesta konstatovala smrt muškarca u tridesetim godinama.

Oglasila se i policija.

Kosmajac pravosnažno oslobođen

Načelnik Policijske uprave Novi Sad, Milorad Šušnjić, poslao je saopštenje u kome stoji da novosadska policija intenzivno traga za osobom koja je oko 17 časova u Futogu hicima iz vatrenog oružja ubila tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

"Odmah po saznanju da je počinjeno ubistvo, na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji su trenutno na terenu i obavljaju uviđaj. Angažovali smo sve raspoložive resurse i pripadnici policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rešili ovaj slučaj i uhapsili počinioca krivičnog dela."

Novosadska policija blokirala je prilaze ovom naselju i kontroliše vozila, a primetan je i povećan broj patrola u Veterniku.

Povezano

Sve vesti