MONDO/Tanjug

Strpljenje: Očekuju se velike gužve u gradovima

Autor:

Već od podneva očekujte povremene zastoje u saobraćaju u svim većim gradskim sredinama

0
A- A A+

Autokomanda Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Autokomanda

S obzirom da je današnji dan pretposlednji radni dan u godini, u Srbiji se očekuju veliki gužve već sa prvim popodnevnim satima.

Ne "lepite" se na branik!

Pojačan intenzitet saobraćaja biće i u predstojećim danima vikenda, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Još jedan talas pojačanog saobraćaja može doneti povremeneo duža zadržavanja i na najfrekventnijim graničnim prelazima – na Horgošu sa Mađarskom, Batrovcima sa Hrvatskom i Brodarevu sa Crnom Gorom. Zato ako putujete u pomenute zemlje, savet je da se koriste manje opterećeni prelazi.

Kolike su kazne ako nemate zimsku opremu u inostranstvu

Trenutno se na putničkim terminalima graničnih prelaza čeka do 30 minuta.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

S obzirom na povoljne vremenske uslove, prohodnost puteva je dobra. Kolovozi su u nižim predelima suvi, ali je moguća pojava magle, posebno na putevima duž snežnih tokova i po kotlinama.

Veći broj vozila se očekuje na putevima ka omiljenim novogodišnjim destinacijama u Srbiji. Putevi ka Kopaoniku, Zlatibori i drugim planinskim turističkim centrima su prohodni, ali je moguće da će vam biti potrebni lanci, pa vam savetujemo da pre kretanja probate da postavite na "suvom", kako ne biste izgubili suviše vremena u podnožju planina.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti