Novak Đoković posle kraće pauze i predaha započinje odbranu ATP trona.

Novu sezonu kreće iz Abu Dabija, gde učestvuje na egzibicionom turniru, i u polufinalu će odmeriti snage sa Karenom Hačanovim iz Rusije.

Srpski as kaže da će to biti novi izazov posle "vožnje rolerkosterom" u 2018.

"Iza mene je uzbudljivih 12 meseci. Borio sam se sa povredom lakta, zatim išao na operaciju, bio 22. igrač sveta, a onda sam za četiri, pet meseci stigao do broja jedan. Ta vožnja rolerkosterom bila je uzbudljiva i samo mogu da budem zahvalan na svemu kroz šta sam prošao", rekao je Đoković.

On je istakao da je stekao mnogo iskustva.

"U prethodnoj sezoni naučio sam mnogo o sebi kao i igraču i kao čoveku. Moram sam da istražim samog sebe, da promenim stvari i da ih okrenem u moju korist. Da razumem svaki aspekt igre da bih došao do nivoa na kojem sam sada. Bila je to teška borba, ali sam uspeo. Nadam se da ću iskoristiti samopouzdanje koje sam imao u drugom delu sezone za dobar početak nove godine", naveo je Đoković.

Njega posle zagrevanja u Abu Dabiju, očekuje prvi takmičarski turnir u Dohi, tačno za Novu godinu, a potom i Australijan Open, na kojem će pokušati da osvoji sedmi trofej, što nikada ranije nikom nije pošlo za rukom.