Ovaj grad u Srbiji od februara uvodi BESPLATAN prevoz!

Autor:

Najkasnije od početka februara iduće godine svi građani na teritoriji Jagodine imaće potpuno besplatan autobuski prevoz, najavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ovaj grad u Srbiji od februara uvodi BESPLATAN prevoz! Foto: MONDO/Stefan Stojanović

"Poslednjih 14 godina u Jagodini se autobusom besplatno voze đaci, studenti i penzioneri. Od kraja januara ili početka februara naredne godine svi građani na teritoriji grada Jagodine imaće besplatan autobuski prevoz. Ovo je jedinstven slučaj u svetu", rekao je Marković.

On je dodao da korisnicima javnog prevoza u Jagodini neće biti potrebna ni lična karta, ni mesečna karta, i poručio da i građani iz drugih gradova ako se dugo nisu vozili autobusom, mogu da "dođu do Jagodine i da se voze malo, da vide kako izgledaju" sela u tom kraju.

Marković je na tradicionalnom novogodišnjem koktelu rekao da od besplatnog prevoza najviše koristi imaju zaposleni u preduzećima i institucijama, kao i poslodavci.

Upitavši odakle pare za besplatan prevoz, Marković je rekao da je Jagodina jedini grad u Srbiji gde članovi gradskog veća ne primaju platu i po tom osnovu na godišnjem nivou štede 18 miliona dinara, te da ima i drugih ušteda.

"Mi smo jedini grad u Srbiji gde odbornici ne primaju ni dnevnice ni plate, a to je godišnja ušteda od 12 miliona dinara. Mi smo jedini grad u Srbiji koji nema komunalnu policiju, a to bi bio trošak od 28 miliona dinara za godinu dana. Mi smo jedini grad u Srbiji gde članovi raznoraznih komisija i nadzornih odbora ne primaju ništa", rekao je Marković.

On je dodao i da funkcioneri u Jagodini sami sebi plaćaju račune za mobilne telefone, te da samo načelnici i direktori imaju pravo do 2.000 odnosno 1.200 dinara, dok preko tog iznosa plaćaju iz džepa, kao i da nema plaćanja "kafanskih računa" iz javnih prihoda.

Marković je rekao da je i nameštaj u njegovoj kancelariji star 15 godina i da on "sedi na hoklici".

Svečanosti je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Srbije i Markovićev koalicioni partner Ivica Dačić koji je ocenio da na novogodišnjem koktelu u Jagodini prisustvuje više ljudi neko što neke opozicione partije imaju članova.

Pogledajte fotografije koktela:

Dačić je rekao da se na kraju godine može reći da je 2018. uspešno završena što se tiče spoljne politike Srbije i borbe za odbranu državnih i nacionalnih interesa.

"Uspeli smo da vratimo pitanje Kosova i Metohije na dnevni red na način da se ne može doneti trajno rešenje bez saglasnosti Srbije. Takođe, uspeli smo da 12 zemalja povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i time smo pokazali da ta stvar nije završena i pokazali smo da su pravda i istina jači od sile", rekao je Dačić.

Povezano

Sve vesti