Samo im TO treba: Lebane kupuje dve kamile!

Autor:

Jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji kupuje kamile!

Samo im TO treba: Lebane kupuje dve kamile! Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Odbornici Skupštine opštine Lebane usvojili su plan i program rada Turističke organizacije Lebana (TOL) za 2019. godinu, kojim se, između ostalog, predviđa kupovina dve kamile, potvrđeno je agenciji Beta.

Odbornicima nije obrazložena ova odluka, budući da je rasprava po svim tačkama dnevnog reda trajala samo 10 minuta, a kako je potvrdio jedan od odbornika, niko nije ni tražio obrazloženje za ovako neobičnu odluku.

Opština Lebane, jedna od najsiromašnijih u Srbiji, nema zoološki vrt.

Predsednik Skupštine opštine Srđan Jović i predsednik opštine Ivan Bogdanović nisu se javljali na poziv Bete, a direktor TOL Bojan Jović, čiji je rođeni brat odbornik, a zet njegovog brata predsednik opštine, na pokušaj pitanja: Zašto se kupuju kamile, odgovorio je samo: "Važi" i spustio slušalicu.

Jedan od opštinskih većnika rekao je nezvanično Beti da se kamile kupuju za razvoj turizma, vezano za arheološki lokalitet Justinijana Prima odnosno, Caričin grad.

"Planiraju da prošire ponudu, da turistima ponude obilazak lokaliteta na kamilama s obzirom da su arheolozi pre nekoliko godina tu pronašli kosti kamile", kazao je ovaj većnik, prenosi Beta.

Međutim, Caričin grad je pod zaštitom države, a njime upravlja Narodni muzej Leskovca u kome su, takođe nezvanično, rekli Beti da na taj lokalitet sa tri velika mozaika može da hoda samo ljudska noga.

Odbornicima Skupštine opštine Lebane nije predočen ni trošak predviđen za kupovinu kamila, međutim, poznata je njihova cena na tržištu i ona se kreće oko 3.000 evra, s tim što se i za transport životinje plaća ista suma.

Povezano

Sve vesti