PRESEDAN: Putin će prenoćiti u Beogradu?

Autor:

Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji 17. januara dolazi u posetu Srbiji, prespavaće u Vili "Mir", piše današnji "Srpski telegraf".

PRESEDAN: Putin će prenoćiti u Beogradu? Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APČinjenica da će Putin prespavati u Beogradu svojevrsan je presedan, jer prilikom državnih poseta gotovo nikada ne noći, navodi tak list.

"Predsednik Putin ima jaku želju da posetu bratskom srpskom narodu produži i da mimo svih svojih pravila prenoći u Beogradu. Ukoliko ne bude nekih vanrednih dešavanja i iznenadnih situaicija, šef Kremlja će u Srbiji boraviti dva dana", kaže neimenovani izvor lista.

Kako kaže, pripreme za Putinov dolazak su uveliko u toku.

Putin odlikuje Vučića!

"Za ovako važne goste rezervisana je vila 'Mir'. Reč je o vili koja je pravljena za Josipa Broza Tita, ali je on nikada nije koristio. U rezidenciji je nekada živeo Slobodan Milošević. Objekat koji se nalazi u rezidencijalnom delu Dedinja se sada renovira, radovi su u završnoj fazi i biće sve pefektno i pre nego što ruski predsednik stigne u Srbiju", naveo je izvor lista.

Kako je rekao za "Srpski telegraf", mogućnost da Putin negde prenoći zatekla je čak i neke bliske saradnike šefa Kremlja.

"Poznato je da Putin ima običaj da se zadrži tek nekoliko sati u određenoj zemlji, čisto koliko je potrebno da se sastane sa nekim ili da prisustvuje određenom događaju. Neretko sa svetskim liderima provede tek po dva-tri sata, a sastanci znaju da mu traju i po nekoliko minuta, maltene u prolazu. Zato je prvom čoveku Rusije očigledno izuzetno bitna poseta Srbiji kada je izvojio čak dva dana", kaže neimenovani sagovornik lista.

Povezano

Sve vesti