Tanjug

Potpisano: BG gondola sve bliže, avans već uplaćen

Autor:

Projekat gondole je sve bliži realizaciji, jer je potpisan ugovor sa izvođačem radova, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić.

6
A- A A+

gondola Foto: MONDO/Jelena Stokić

Uplaćen je avans izvođaču radova koji je predviđen uslovima plaćanja po ugovoru. Kreće priprema projektno-tehničke dokumentacije neophodna za dobijanje građevinske dozvole, a zatim sledi realizacija sa rokom od 275 dana, tako da smo sada korak bliži tome da do kraja sledeće godine imamo gondolu, rekao je Radojičić za RTS. 

On je istakao da, s obzirom na činjenicu da će povezati Kalemegdan sa Ušćem, gondola biti nova turistička atrakcija i moderan vid prevoza u regionu.

Ovako će izgledati gondola: 20 metara iznad Save

Govoreći o renoviranju stambenih zgrada u Beogradu, kojima je potrebna popravka lifta, krova ili fasade što će biti velika investicija za stanare, Radojičić je podsetio da građani u poslednje tri godine imaju mogućnost da na 60 jednakih rata plaćaju rešavanje dugogodišnjih problema. To su problemi koje moramo partnerski rešavati, kako stanari tako i grad koji će posredovati sa kreditorima u traženju najboljih mogućih uslova, ukazao je on, prenosi Sekretarijat za informisanje. 

Radojičić je naglasio i važnost takozvanih energetskih pasoša stambenih zgrada. 

Objasnio je da, i pored toga što Grad nema zakonsku obavezu, traži način da pomogne vlasnike stambenih objekata u sprovođenju mera energetske efikasnosti u cilju obezbeđivanja većeg komfora življenja, ušteda u potrošnji energenata i smanjenja računa domaćinstva. 

Govoreći o nadležnostima gradonačelnika, Radojičić je istakao da su ona velika i da je gradonačelnik nalogodavac budžeta, predsedavajući Gradskog veća i predstavnik grada. 

U 2019. godini ćemo razvojem projekata pametnog i zelenog grada, kao i konceptom uređenja funkcionisanja saobraćaja, nastaviti da radimo na tome da unapredimo kvalitet života sugrađana, kazao je Radojičić.

Povezano

Sve vesti