Trnovit put Vošinog "vunderkinda"

Napadač Vojvodine Danijel Aleksić srpski je pandan Vejnu Runiju, barem po putanji sportskog razvitka. Ali životna priča nije mu bila nimalo ružičasta.

0
A- A A+

Napadač Vojvodine Danijel Aleksić srpski je pandan Vejnu Runiju, barem po putanji sportskog razvitka.

Prvi zvanični nastup u seniorskom timu "lala" zabeležio je samo pet dana posle svog 16. rođendana, a prvi gol u Superligi Srbije dao je mesec dana pre nego što je navršio 17.

Iako će punoletstvo proslaviti tek 30. aprila 2009, već može da se pohvali loptom u mreži Crvene zvezde, u pobedi od 2:0 na startu aktuelnog šampionata!

"Mom prvom treneru Lazaru Gruboru (iz FK Veternik) su zamerali što me gura da igram sa starijima, ali on je terao po svom. Tako se i dogodilo da debitujem za Vojvodinu sa 16 godina", kaže Aleksić u razgovoru za "Mozzart sport".

Kada je u pitanju reprezentacija Srbije do 17 godina, dovoljno je reći da je od šest golova "orlića" u prvoj fazi kvalifikacije postigao pet, dok je šesti bio protivnički autogol... Interesovanje je pokazao i slavni Mančester junajted.

"Hteli su da me vide na nekoliko dana, ali smo roditelji i ja odlučili drugačije. Ne bih voleo da se posle takve posete uzdignem i da pomislim da sam neko i nešto. Ako me zdravlje posluži verujem da ću zaigrati u jakom klubu. PSV ili Ajaks bi mi baš legli".

Aleksić kaže da mnogi ne bi poverovali šta je sve preživeo za ovako malo vremena. Rodio se u Puli, pred početak rata na prostorima bivše Jugoslavije, a biološkog oca nikada nije upoznao. Niti ima nameru.

"Ne želim ništa da znam o tom čoveku, niti šta se događalo između njega i moje majke. Ona se porodila u Puli, sačekala da malo ojačam i vratila se u Novi Sad, gde sa nama živi čovek kojeg doživljavam kao rođenog oca. Nas troje smo se oduvek sami borili. Sa ovim drugim, kojeg i ne znam, neću da imam bilo kakvu vezu. Zato i nosim mamino prezime", otkriva Danijel Aleksić.

Lepšu stranu novostečene popularnosti predstavlja popularni "fejsbuk".

"Jedan dan nisam palio računar, a kada sam to uradio video sam da mi je 75 ljudi poslalo zahtev za prijateljstvo! Čim postignem gol, odmah stižu komentari tipa 'najbolji si, najjači si' i slično. Ma šou", otkrio je Aleksić "Mozzart sportu".

(MONDO)

Povezano

Sve vesti