Predsednik delio paketiće deci sa Kosova

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je danas novogodišnje paketiće deci sa Kosova i Metohije i zahvalio im se što, zajedno sa svojim roditeljima "čuvaju srpsko ime i prezime na KIM".

45
A- A A+
paketići Foto: MN Press"Vaš Beograd i vaša Srbija uvek će biti uz vas i veliko hvala što čuvate srpsko ime i prezime na KIM...Draga deco, vaš je posao da budete što češće nasmejani kao danas, da gradite i imate budućnost na KIM i da osećate podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije", poručio je Vučić deci.

On se prvo sa svakim detetom rukovao, potom im se obratio, a na kraju im je lično i podelio novogodišnje poklone.

Rekao je i da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, da tamo imamo 100 đaka, da se u Lapljem selu gradi srednjoškolski centar...

"Sad je to malo otežano zbog mera koje su Albanci uveli", rekao je Vučić.

Preneo je i da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

"Rekle su mi kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo", kaže on.

U zgradi Predsedništva bilo je 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz centarlnog dela Kosova i Metohije - iz Gračcanice, Babinog Mosta i mesta Sušica.

Vučić je rekao Marku Đuriću i da se kosovski dodatak da i novinarima na TV Most koji izveštavaju u teškim uslovima o događajima na Kosovu.

Povezano

Sve vesti