Carska pita

Autor:

Ako inače volite pite, ova će vas oduševiti!

Carska pita Foto: Guliver/Getty Images/tashka2000

Kako joj i ime kaže, carska pita je veoma bogata i prilično "jaka", pa će vas brzo zasititi. Priprema se relativno brzo, a jedini "posao" koji zahteva je da najpre iseckate sastojke.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Četiri jaja

200 grama svežih šampinjona

¾ šolje ulje

Četiri-pet kiselih krastavčića

200 grama šunke

Jedan prašak za pecivo

200 grama kačkavalja

Biber i so po ukusu

Priprema:

Operite i očistite šampinjone, pa ih iseckajte na listiće, a zatim šampinjone i šunku isecite na kokckice, izrendajte kačkavalj.

U veću posudu sipajte brašno i prašak za pecivo, pa dobro izmešajte. Dodajte jaja i ulje, ponovo mešajte, pa dodajte so i biber po ukusu. Nakon toga, u posudu dodajte i šunku, šampinjone, krastavčiće i kaškavalj, izmešajte.

U pleh stavite papir za pečenje, pa nalijte smesu i pecite u rerni na 200 stepeni dok se po vrhu ne stvori krckava korica.

Koja je vaša omiljena pita?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti