mondo.ba,mondo.rs

"Organizatorima protesta prete milionske tužbe"

Autor:

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio sudske sporove protiv organizatora skupa "Pravda za Davida“, jer su "30.decembra sprečili da se održe novogodišnji koncerti u tom gradu."

"Organizatorima protesta prete milionske tužbe" Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

 Naime, te večeri održan je protest "Pravda za Davida" kojim se po ko zna koji put apelovalo na nadležne da razjasne smrt 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Banjaluka: Hapšenje demonstranata! (FOTO/VIDEO)

Nakon šetnje po gradu, deo građana, zajedno sa ocem mladića Davorom, vratio se na Trg Krajine, ali su pre toga glasno negodovali ispred Muzeja savremene umetnosti gde je trebalo da se održi koncert Harisa Džinovića. Tada je, kako je naveo gradonačelnik, oštećena i koncertna oprema. Koncert je otkazan, a narednog dana i ostali planirani za 31. decembar i 1. januar.

Otkazani svi novogodišnji koncerti u Banjaluci

Ono što se, kaže, dešavalo 30.decembra, sprečilo je održavanje novogodišnjih koncerata u gradu i svih drugih svečanosti na otvorenom i time je pričinjena znatna materijalna šteta.

Gradske vlasti su, dodaje, primile brojne žalbe ugostitelja, vlasnika hotela i hostela, jer je došlo do otkazivanja poseta Banjaluci.

"I tu je načinjena milionska šteta. U ovom momentu mi se čini da će se organizatori skupova od 30.decembra naći pod tužbama od nekoliko miliona maraka", tvrdi gradonačelnik.

David Dragičević nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Kao organizatori se pred zvaničnim organima nisu prijavili čelni ljudi pokreta "Pravda za Davida", poslanici, odbornici ili predsednici partije, već par mladih Banjalučana, koji će se sada, kako kaže, sa svojim porodicama i pod ogromnom materijalnom odgovornošću naći pred sudovima.

"Neka pitaju one koji su ih gurnuli na prvu liniju zbog čega će sada imati te poteškoće", dodao je Radojičić.

Upozorio je i da će biti teško vratiti poverenje u Banjaluku na turističkom tržištu.

"Naneta je nemjerljiva nematerijalna šteta gradu, jer će na povratku reputacije i gostiju trebati nekoliko godina. To će osetiti porodice i zaposleni u sektorima koji zavise od gostiju, kao što su trgovina, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i usluge, koji će sigurno mesecima, a možda i godinama, imati problem kako nahraniti svoje porodice", naglasio je gradonačelnik Banje Luke.

Svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine u Banjoj Luci su otkazani, a 30.decembra trebalo  je da nastupi Haris Džinović,  Željko Samardžić u novogodišoj noći, dok je 1. januara Banjalučane i sve goste najvećeg grada RS-a trebalo da zabavlja Željko Joksimović.

Po potpisanim ugovorima svi izvođači, koji su trebali nastupiti tokom tri dana proslave novogodišnjih praznika, su plaćeni, a bit će, kaže, razgovarano o mogućnostima da budu angažovani u nekom drugom terminu.

Radojičić je u izjavi novinarima ukazao da je kompletan plan "Banjalučke zime" sada "razvaljen"- nema novogodišnjih koncerata, na Trgu Krajine nije tradicionalni "Zimzograd", a od bezbjednosnih okolnosti zavisiće okvirni program Pravoslavne Nove godine.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.