mondo.rs,Tanjug

Užas u zoo vrtu: Dete palo u deo sa nosorozima

Autor:

Dvogodišnja devojčica povređena je pošto je, u zoološkom vrtu na Floridi, upala u odeljak sa belim nosorozima.

0
A- A A+
nosorog Foto: Youtube/screenshot/NBC newsAmerički mediji, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu službu, javljaju da je dete s majkom, koja je takođe povređena, odvedeno u bolnicu.

Incident se dogodio tokom obrazovnog programa "Susret sa nosorogom", koji zoo vrt u Melburnu organizuje od 2009. godine, a koji se dosad odvijao bez ikakvih problema, prenosi televizija ABC.

Zoološki vrt se oglasio saopštenjem u kome objašnjava je da su tokom programa učesnici odvojeni od životinja ogradom od niza čeličnih šipki.

Izvor: Youtube/nbc news"Prema izjavama svedoka, dete se saplelo i propalo između dve šipke i u tom trenutku je došlo do kontakta njuške najmanje jednog nosoroga s detetom", piše u saopštenju.

U tekstu se takođe navodi da nije poznato zdravstveno stanje deteta.

Prema sajtu zoološkog vrta, program "Susret sa nosorogom" namenjen je deci od tri godine i starijoj.

Vatrogasci navode da je detetova majka zadobila povrede ramena, koje nisu ozbiljne. Nisu, međutim, mogli da objasne kako se ona povredila.

Lav ubio devojku u zoo vrtu!


Program "Susret sa nosorogom" je otkazan dok se ne proveri bezbednost posetilaca zoološkog vrta.

U zoološkom vrtu Brevard smeštena su četiri bela nosoroga. Frenki, 16-godišnji mužjak težak preko dve tone, stigao je tamo u oktobru prošle godine. Od ranije su tamo mužjak Hauard i dve ženke - Uzuri and Kibibi.

Povezano

Sve vesti