ZAŠTO OPET!? Dečaku (4) petarda raznela prst

Autor:

Dečaku starom četiri godine petarda je raznela skoro pola kažiprsta desne ruke dok je sa rođacima proslavljao Novu godinu u selu Lipovica kod Leskovca.

19
A- A A+
petarda, petarde, pirotehnika Foto: MONDO/NIkoleta Vukčević


Apeli i upozorenja malo vrede, a kad se dete povredi, pamet je već zakasnela, pokazuje i najnoviji incident s petardama i decom kod Leskovca.

MORA bez petardi! (ANKETA)

Incident se desio 31. decembra 2018. godine oko 18 časova nakon čega je dečak doveden do Doma zdravlja u Doljevcu odakle je sanitetom Hitne pomoći brzo transportovan na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu, piše beogradski tabloid "Alo".

Beograd:Petarda dečaku povredila šaku

"Dečak ima tešku telesnu povredu jer mu je u eksploziji petarde otkinuto skoro pola kažiprsta desne ruke. Nema ceo gornji članak prsta. Mi smo ranu obradili, rekonstruisali koliko je moglo da se spasi. Deo prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo. Sanirane su i ostale povrede i opekotine na desnoj šaci, kao i manje povrede i oguljotine na levoj šaci, koja je takođe oprljena, ali nema težih povreda. Dečak je dobrog opšteg stanja i nalazi se na odeljenju sa bakom", kaže dežurni hirurg na Klinici za dečju hirurgiju sa ortopedijom dr Zoran Marjanović.

Zbog petardi puni hodnici dece sa povredama oka!

Prema nezvaničnim saznanjima, dečakov otac ima prijavljeno boravište u Pukovcu pa su se zato i javili prvo Domu zdravlja u Doljevcu jer se tu leče.

Kako se petarda našla u rukama tako malog deteta, utvrdiće nadležni državni organi jer se po zakonu svaka teška telesna povreda mora obavezno prijaviti polici.

Povezano

Sve vesti