mondo.rs

MONDO na Tajlandu: Evakuacija zbog tajfuna (VIDEO)

Autor:

Grupa srpskih turista, zajedno sa ostalim meštanima, iščekuje nadolazeći ciklon Pabuk, koji bi mogao da bude najveći u poslednjih pola veka. Očekuju se talasi od sedam metara! Javile su nam se Sandra i Danka...

MONDO na Tajlandu: Evakuacija zbog tajfuna (VIDEO) Foto: MONDO/Sandra Živković

Odmor iz snova koji bi mogao da se pretvori u noćnu moru...

Redakciji MONDA javile su se koleginic, Sandra i Danka, iz Beograda koje su novogodišnje praznike iskoristile da "skoknu" do Tajlanda, ali bi odmor mogao da im presedne zbog nadolazećeg tajfuna, kažu najvećeg u poslednjih 60 godina.

Očekuje se da oluja počne oko 19 časova, a glavni nalet tokom noći i jutra. Očekuje se da udari vetra budu oko 150 kilometara na sat, a talasi do sedam metara visine!

Sandra nas je izvestila da je između 30.000 i 50.000 ljudi već napustilo ostrvo.

Izvor: MONDO/Sandra Živković

One se nalaze sa grupom turista u gradu Tongsala na ostrvu Ko Pangan u Tajlandskom zalivu (pored ostrva Ko Samui), a zbog nadolazaćeg tropskog ciklona Pabuk morale su da se premeste u, kako su im rekli domaćini, bezbedniji smeštaj, u kompleks gde su zgrade od betona i koji se nalazi u brdima.

Izvor: MONDO/Sandra Živković

Meštani su prilično opušteni, naviknuti na ove i druge prirodne nepogode, ali strancima naš i nije svejedno.

Ovo je obaveštenje koje su turisti dobili u svojim sobama - najava tajfuna za 4. i 5. januar. Savet je da se zatvore svi prozori i da se ne izlazi van hotela.

Foto: MONDO


Za sada sve izgleda idilično... nadamo se da neće biti nikakvih problema.

Povezano

Sve vesti