Isprobajte recept za piletinu sa tikvicama i pavlakom i to će vam uskoro postati omiljeno jelo. 

Sastojci:

Jedna pileća prsa

Jedna manja tikvica

Jedna kisela pavlaka

Dve kašike susama

Manja glavica crnog luka

So

Začini po želji

Priprema:

Najpre otkoštajte pileća prsa, a zatim meso isecite na kockice, pa ih pospite solju i začinima po želji. U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso. Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice. Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta. 

Kako vi volite da spremate piletinu?