mondo.rs,SRNA

Nemačka: Ultradesničari patroliraju zbog migranata!

Autor:

Ultradesničarska grupa "Kraut pol" pokrenula je ulične patrole u bavarskom gradu Ambergu, gde su četiri azilanta iz Avganistana i Irana navodno napali prolaznike prošlog vikenda, saopštile su lokalne nemačke vlasti.

5
A- A A+
Ilustracija, arhivska fotografija Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija, arhivska fotografija

Gradonačelnik Mihael Cerni izjavio je da je "šokiran" nakon što je ekstremistička stranka NPD objavila na internetu slike četiri osobe u crvenim zaštitnim prslucima koje označavaju "bezbedne prostore".

Neke slike snimljene su ispred izbegličkog centra, preneo je AFP.

"Mogu da razumem nesigurnost u nekim reakcijama pojedinih stanovnika Amberga, ali mržnja na ulicama i pretnje nasiljem koje stižu iz čitave zemlje su previše", rekao je Cerni.

Silovana Nemica, uhapšeno sedam Sirijaca

Policija je saopštila da proverava izveštaje. U jednom od njih navodi se da je grupa "Kraut pol" optužla gradsku upravu putem elektronske pošte da nije zaštitila građane Amberga.

Policija je tokom vikenda privela četvoricu muškaraca iz Avganistana i Irana, uzrasta od 17 do 19 godina, jer su navodno u alkoholisanom stanju nasumično napadali prolaznike.

Dvanaest osoba, starosti od 16 do 42 godine, zadobile su manje povrede, a jedan  sedamnaestogodišnjak zbrinut je u bolnici zbog povreda glave.

Povezano

Sve vesti