Zbog "jačeg minusa", so bez pravog efekta na putevima

Autor:

Snega na kolovozu u nižim predelima ima do pet centimetara, a na višim i do deset centimetara, pa se na pojedinim deonicima savetuje i upotreba lanaca.

11
A- A A+
zima, gume, zimske gume, sneg, putevi, zastoj, saobraćaj, automobil, kola, zastoj, led, mećava, nevreme, poledica, put, ulica, putevi, autoput Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Sneg i niske temperature doneli su prave zimske uslove vožnje, što na pojedinim putevima može doneti usporenu vožnju sa povremenim prekidima u saobraćaju, na koje vozači na to moraju biti spremni.

Jak mraz otežava prohodnost saobraćaja i čišćenje puteva u Srbiji jer bačena so pri niskim temperaturama nema pravi efekat, pa na mnogobrojnim deonicama ima leda na putu, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Snega na kolovozu u nižim predelima ima do pet centimetara, a na višim i do deset centimetara, pa se na pojedinim deonicima savetuje i upotreba lanaca.

Upotreba zimskih guma je obavezna na svim putevima u Srbiji, a vozačima predlažemo da u rezervoarima svojih automobila uvek imaju dovoljnu količinu goriva.

Opreznost u vožnji se savetuje preko planinskih prevoja zbog pojačanog vetra koji stvara manje snežne nanose. Zbog ovoga dolazi i do suženja kolovoza, pa se prilikom prolaska tim deonicama savetuje posebna opreznost u vožnji.

Tokom popodneva se očekuje jači saobraćaj na mnogim putevima u Srbiji, a posebno onim koji vode ka zimskim turističkim centrima.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", treba obratiti pažnju na postavljenu signalizaciju na putu Irig – Ruma, na prilazu Zrenjaninu iz pravca Beograda, kao i obilaznici oko glavnog grada.

Pogledajte interaktivnu mapu stanja na putevima u Srbiji

Na naplatnim stanicama, kao ni putničkim terminalima graničkih prelaza nema dužih zadržavanja, osim na Horgošu, gde često dolazi do formiranja dužih kolona u oba smera. Tada zadržavanja mogu biti višesatna.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti