Saslušana majka tragično stradalog Davida Dragičevića

Autor:

Suzana Radanović, majka tragičanog stradalog Davida Dragičevića (21), saslušana je jutros u Policijskoj upravi Banjaluka.

15
A- A A+
Suzana Radanović, pravda za davida Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Ona se sumnjiči za krivično delo "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje", a njen advokat Milan Malešević je kazao da se ona ne oseća krivom.

Poziv joj je policija uručila juče, a navedeno je da je reč o "sumnji da je izvršila krivično delo", ali ne i kada je i koga nevlašćeno prisluškivala i tonski snimala.

Ona je ranije u grupi "Pravda za Davida" na Facebooku objavila snimak razgovora između, kako tvrdi, direktora Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Radanović je sinoć rekla da je snimak dobila, kao i da je napravljen na "javnoj površini".

Radanović je danas istakla da joj je policija poziv za saslušanje poslala po prijavi Karana da ga je neovlašteno snimala na javnoj površini 31. januara.

"Jedino što mogu reći je da su policajci bili korektni. Veoma su ažurni. Nadam se da će tu ažurnost pokazati i u slučaju ubistva mog djeteta", kazala je.

Advokat Malešević je ocenio da nikakvo delo nije počinjeno.

Davidov otac Davor Dragičević predvodio je veliki protest "Pravda za Davida" 30. decembra u Banjaluci, nakon čega mu se gubi trag. Za njim je raspisana poternica i podnesen izveštaj Okružnom tužilaštvu.

Advokat Davora Dragičevića tražio je kratku konsultaciju o uslovima predaje njegovog branjenika, potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Više meseci traju protesti porodice i građana Banjaluke koji sumnjaju u okolnosti pod kojima je mladić stradao.

Povezano

Sve vesti