Patrijarh otvorio "Božićno seoce" (FOTO, VIDEO)

Autor:

Na platou ispred Hrama Svetog Save večeras je otvorena manifestacija "Božićno seoce" koja će trajati do 28. januara.

Patrijarh otvorio "Božićno seoce" (FOTO, VIDEO) Foto: Tanjug/Zoran Žestić


"Božićno seoce", koje se ove godine održava drugi put i deo je manifestacije "Beogradska zima", otvorio je patrijarh Irinej, koji je poručio je da je želja svih da se posebno pripremimo i proslavimo najveći praznik naše vere i naše crkve, praznik Hristovog rođenja, Božić.

Beogradska zima: Otvoren trg bajki (FOTO)

Patrijarh je rekao da veruje da će manifestacija "Božnićno seoce" obradovati mnoge građane Beograda, a posebno decu.

Izvor: Tanjug

"Sve vas pozdravljam mirom i blagoslovom Božjim", rekao je patrijarh i pozvao na zajedničku molitvu za mir, ljubav i slogu.

Svečanom otvaranju kao gost prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, nastupili su Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i policije, a potom Sanja Ilić i "Balkanika".

Pre otvaranja manifestacije, patrijarh Irinej je podelio novogodišnje paktiće u kripti Hrama Svetog Save.

U okviru manifestacije "Božićno seoce" pripremljen je bogat program, a posetioci će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom programu, nastupima dečijih i crkvenih horova, duhovnoj muzici, nastupima najpoznatijih muzičkih izvođača.

Osim toga, moći će da obiđu plato Hrama u fijakeru i da u drvenim kućicama kupe rukotvorine, tradicionalne proizvode, suvenire, domaće specijalitete i poklone.

"Božićno seoce", u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde - Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, Grada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije "Color Media Communications" i "Ninamedia".

Povezano

Sve vesti