Drama u avionu Er Srbije: Neko je viknuo "bomba"!

Autor:

Na letu Er Srbije koji je trebalo u 18:25 da poleti iz Beograda za Cirih, jedan od putnika je po ulasku u avion viknuo da je u avionu bomba, što je pokrenulo dramu. S leta skinuti otac i dete.

28
A- A A+
avion, er srbija, air serbia, aerodrom, avioni Foto: MONDO/Dragana Todorović

Odlukom nadležnog organa putnici su ipak ostali u avionu, jer je utvrđeno da je zapravo jedno sedmogodišnje dete viknulo "bomba" reč koja se u avionu ne spominje ni u šali, što je u prolazu čula jedna od stjuardesa.

Dete je bilo u pratnji oca (33) V.J. iz Beograda, a kapetan aviona odlučio je da se sa leta skinu otac i sin,javlja tabloid "Informer".

Prinudno sletanje:Avion Er Srbije stigao u Hurgadu

Avion je poleo za Cirih, bez dodatnog kontradiverzionog pregleda.

Nadležno Tuzilaštvo se izjasnilo da nema krivičnog dela.

Er Srbija potvrđuje da je putnik koji je prilikom ukrcavanja na let JU374 od Beograda do Ciriha izazvao pokretanje bezbednosne procedure, iskrcan na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli su mere iz svoje nadležnosti, a avion je po završetku svih bezbednosnih provera, sa zakašnjenjem od 40 minuta, poleteo za Cirih.

Er Srbija je postupila u skladu sa pravilima kojima se obezbeđuje da bezbednost putnika i članova posade bude na prvom mestu, sapšteno je iz srpsko-emiratske aviokompanije.

Povezano

Sve vesti