Stefanović: Od opozicije osim uvreda nismo ništa čuli

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije i visoki zvaničnik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da ne može sa sigurnošću da kaže da li će ove godine biti izbora.

 Stefanović: Od opozicije osim uvreda nismo ništa čuli Foto: Mondo/Goran Sivački


On je ocenio da opozicija traži izbore, ali u stvari beži od njih, jer nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti.

"U najmanju ruku imamo jednu neobičnu situaciju. Opozicija, koja je do pre samo šest godina bila vlast i već imala priliku da pokaže šta zna - počev od toga da je zatvorila hiljade preduzeća i ostavila 400.000 ljudi bez posla, oslabila dinar, dozvolila da toliko zemalja prizna nezavisnost tzv. države Kosovo - hoće da se vrati na vlast... Pričaju da hoće na izbore sve dok ne pomenete izbore. Čim ih pomenete, odjednom se predomisle", rekao je Stefanović u intervjuu za praznični, božićni broj "Kurira".

Podsetivši da opozicija sada organizuje proteste, on je ocenio da ona nema nikakav program koji bi bio alternativa vlasti i dokaz da bi nešto bolje radila.

"Od njih, osim "Vučiću, pederu" i ostalih uvreda, dosad nismo čuli ništa, ni šta bi bio novi program, niti najmanju ideju kako da građani Srbije žive bolje", rekao je Stefanović.

Još jedan protest opozicije u Beogradu


"Mi od izbora ne bežimo, vredno radimo i uvek smo spremni da proverimo volju naroda", istakao je Stefanović.

Na pitanje da li iza protesta u Beogradu i Banjaluci stoje strane službe,kako tvrdi srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je rekao da Britanci tim protestima ruše njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, on je rekao da za to nema nikakve indicije.

Stefanović je istakao da je politika Srbije da se ne meša u unutrašnje stvari bilo koje susedne zemlje ili entiteta, a za proteste u Beogradu rekao je da "iza njih stoje Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović".

U intervjuu za "Kurir" ministar je ukazao i na značaj predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji.

"Putinov dolazak je veoma i ovo je 15. susret predsednika Vučića s predsednikom Putinom, što je jasna indikator da su naši međusobni odnosi u uzlaznom trendu. Mi želimo najbolje moguće odnose s Rusijom, ali isto tako intenzivno radimo na pristupanju EU", rekao je Stefanović.

On je istakao da put Srbije ka EU nije "posut šećerom", da je težak i da je ona često suočena s nepravdama.

"Kada pitate ljude o društvenim vrednostima i kvalitetu života, u kojoj bi zemlji želeli da žive, da rade i primaju platu, najveći broj će izabrati zemlje zapadne Evrope... Zato mi želimo da usaglašavamo zakonodavstvo sa EU... ne mogu da vam se sviđaju Nemačka i standard u njoj, a da vam se ne sviđaju nemački zakoni", rekao je Stefanović.


Povezano

Sve vesti