BESA: Ostalo ih je još četiri... (FOTO, VIDEO)

Autor:

Gledali smo četvrtu epizodu serije "Besa" - ukoliko vi niste, znajte da slede spojleri!

BESA: Ostalo ih je još četiri... (FOTO, VIDEO) Foto: Aleksandar Letić

Na kraju prošle epizode videli smo da je Uroš dobio "prvo ime" - tačnije nalog da ubije prvog čoveka sa spiska ozloglašenog Dardana Beriše. Prvog od pet...

Na početku četvrte epizode vidimo Uroša koji dolazi kod svoje prve žrtve, italijanskog novinara koji radi za Agima i koji je Dardana Berišu ocrnio u medijima.

"Hoćeš prvo da je*eš ili da pričamo", pita ga novinar, koji misli da je Uroš došao na intervju, pokazujući na "prijateljicu noći" koja sedi u njegovom domu.

Vadi diktafon i postavlja pitanje - "kako je došlo do nesreće". Uroš ne odgovara, već odlazi u WC, gleda pištolj znajući šta mora da uradi... ipak izlazi i govori novinaru da bi bilo bolje za njega da ide i da se spašava dok može.

Vraća se kući i tokom večeri zove Mimu, "apotekara" koji mu je dao ime prve žrtve.

"Reci Dardanu da nisam mogao da pucam, ja nisam ubica. Uradiću bilo šta samo ne ovo", moli ga Uroš, ali ovaj prekida razgovor.

"Lepi, nećemo tebe, nego malu..."

besa Foto: Aleksandar Letić

Sutradan, Uroševa ćerka vraćajući se iz škole sreće "zgodnog mladića" Luku, koji je zamalo "slučajno" udario kolima. "Una ovo nije pešački prelaz, ali ja preuzimam odgovornost na sebe", govori joj Luka pokušavajući da je šarmira. Odlaze na piće, nakon čega pristaje da je Luka odveze kući.

Uroš vidi ko ju je dovezao i kreće da paniči, baš kao i majka koja je rekla da se "ne vucara sa nepoznatim tipovima".

"On nije nepoznat", govori Una. "Rekao je da zna tatu i poručio da ga je pozdravio Mima". Uroš poziva Mimu i govori mu: "ako imaš problem, meni se obrati, ne diraj mi dete", na šta mu Mima preti da "neće raditi na njemu, nego na maloj": "Noževima, k********, a ti ćeš da gledaš".

Uroš potom odlazi kod italijanskog novinara, čega ga u garaži i staje ispred njega držeći pištolj u ruci.

"Lepo sam ti rekao, trebalo je da bežiš odavde", govori mu Uroš, ali mu se novinar smeje u lice. "Šta čekaš, hajde, pucaj, nisi ti sposoban za ovo, pi*do jedna. Što šef nije poslao Hašima nego tebe", govori i obara Uroša na zemlju nakon čega ovaj ispaljuje metak. Pogađa ga u nogu, a potom ispaljuje još tri hica i "briše prvo ime sa spiska".

Ipak, ćerka nastavlja da kontaktira s Dardanovim čovekom Lukom... koji u trenutku kada ga mlada Una zove seče prst dužniku.

Otkriven Todor

U četvrtoj epizodi smo videli i da je Kocijeva partnerka saznala da je Dardan u Ulcinju naručio nezvaničnu autopsiju kojom je utvrđeno da je Besijana bila pod dejstvom opijata u trenutku smrti, što će Kocija odvesti pravo kod mladog DJ-a koji je bio u kolima s Besijanom u trenutku nesreće.

"Znao sam da tu ima nečeg", govori joj Petrit i odlučuje da sazna ko je naručio autopsiju u Dardanovo ime. Potom vidimo i inspektora u krevetu s koleginicom iz crnogorske policije koja mu otkriva da je autopsiju organizovao inspektor Interpola Todor. Koci ga presreće i govori da je suspendovan i da će učiniti sve da ga izbaci iz policije.

Potom posećuje i DJ-a koji je bio u kolima s Besijanom u trenutku nesreće i otkriva da se čuva Dardana Beriše. Naravno, po izlasku iz bolnice ga presreću upravo Dardanovi ljudi...

Šta će Dardan tražiti od njega i da li će krenuti Uroševim stopama, saznaćemo uskoro.

BONUS VIDEO:

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti