Tanjug

Vikiliks: 140 "laži" o Asanžu

Autor:

Vikiliks je pozvao medije da ne objavljuju 140 različitih navoda o njegovom osnivaču Džulijanu Asanžu za koje tvrdi da su "lažne i klevetničke".

0
A- A A+
Asanž Foto: MONDO


Rojters navodi da nije jasno šta je tačno izazvalo ovu preporuku medijima, ali da je Vikiliks izdvojio britanski "Gardijan" zbog objavljivanja lažnih navoda o Asanžu.

"Širi se klima netačnih navoda o Vikiliksu i Džulijanu Asanžu uključujući namerne izmišljotine u velikim i uglednim medijima", kaže se u imejlu Vikiliksa koji sadrži 5.000 reči.

Dodaje se da novinari i izdavači imaju odgovornost da provere činjenice iz prve ruke i da ne šire lažne navode sa liste koju je Vikiliks dostavio medijima.

Takođe se skreće pažnja na 140 "lažnih" navoda kao što su tvrdnja da je Asanž bio "agent ili oficir neke obaveštajne službe", odnosno da je radio za rusku vladu ili da je ikad bio blizak ruskoj državi, Kremlju ili predsedniku Vladimiru Putinu.

Vikiliks negira i navode o ličnom životu Asanža kao što su da on blajha kosu, da je haker, da ne održava higijenu i slično.

Generacija koja je sada rođena- poslednja slobodna

Povezano

Sve vesti