Povratak Luke Milivojevića među "orlove"?

Autor:

Sjajni vezista Kristal Palasa bi mogao da se vrati u reprezentaciju iz koje je "ispao" posle Mundijala.

13
A- A A+
Mladen Krstajić i Luka Milivojević Foto: MN Press

Luka Milivojević ponovo u dresu reprezentacije Srbije?

Moguće, mada, kada je reč o nacionalnom timu, nikada ne treba zaključivati unapred, jer znamo šta se sve u prošlosti događalo...

Selektor Mladen Krstajić i njegov pomoćnik Milan Obradović (koji, inače, ostaje deo stručnog štaba jer je odbio ponudu da postane selektor mlade reprezentacije Azerbejdžana) i vezni fudbaler Kristal Palasa razmenili su mnogo teških reči jedan prema drugome. Milivojević je bio čak optužen za "vođu ustanka" protiv Krstajića tokom Svetskog prvenstva u Rusiji minulog leta, što je Milivojević odlučno demantovao, uz poruku selektoru: "Lažeš!".

Ali, i mnoge druge (teže) stvari su se dešavale u srpskom fudbalu, mnogi su bili ljuti protivnici pa su preko noći sklapali nove saveze... Tako da ne bi trebalo da iznenadi ako se Milivojević, koji je i te kako poreban nacionalnom timu, pogotovo što igra u životnoj formi, vrati među "orlove".

Uostalom, to za "Sportski žurnal", između redova najavljuje i Krstajić, koji na pitanje "možete li vas dvojica da pobedite sujete", odgovara ovako:

"Mislim da možemo. Mislim da je Luka pravi momak i sportista. Stvari koje su se desile - desile su se. U suštini, treba da gledamo napred i ono što se desi, ma ko da je pogrešio, ako sam i ja pogrešio... Znam da praštam i gledam unapred. Suština ove priče je da je Srbija iznad nas i da gledamo zajednički interes, a to je da srpski fudbal ide napred".

Na pitanje: "Zašto vas ne voli Luka Milivojević", Krstajić odgovara:

"Ne znam da li me voli ili ne voli, to biste trebalo njega da pitate. Što se mene tiče, mogu da kažem da nikoga ne mrzim, mogu svakoga da pogledam u oči".

I predsednik FSS Slaviša Kokeza staje na loptu i smatra da Krstajić ima pravo da nekoga poziva ili ne poziva, ali i da je mesto Luki Milivojeviću na spisku A tima.

Da li će Luka Milivojević biti među 23 znaćemo uskoro, tačnije negde polovinom marta. Naime, "orlovi" će 20. marta odigrati prijateljsku utakmicu sa Nemačkom u Bremenu, a pet dana kasnije nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo mečom protiv Portugala. 

Povezano

Sve vesti