Istorijski transfer: Iz Superlige u Premijer ligu!

Autor:

Doskorašnji igrač Voždovac i najmlađi debitant u istoriji srpskog fudbala, Filip Stuparević novi je igrač engleskog Votforda, sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor.

Istorijski transfer: Iz Superlige u Premijer ligu! Foto: MN Press

Ovo se, zaista, retko dešava...

Srpski superligaški fudbal ume da iznenadi. Filip Stuparević, koji ima samo 18 godina, potpisao je četvorogodišnji ugovor sa engleskim premijerligašem Votfordom, uz mogućnost da ostane još šest meseci na pozajmici u redovima beogradskog superligaša, objavio je danas FK Voždovac.

Prema ranijim informacijama, obeštećenje za ovog mladića bi trebalo da bude 3 miliona evra, što je najveći transfer u istoriji ovog beogradskog kluba.

Osamnaestogodišnji Stuparević, koji je proveo poslednje dve sezone u dresu Zmajeva, privukao je pažnju kluba iz Premijer lige sjajnim igrama u Voždovcu i u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije. Za Voždovac je odigrao ukupno 57 mečeva, uz 6 golova i 5 asistencija i u više navrata pokazivao fudbalskoj javnosti kakav biser u svojim redovima ima superligaš iz Beograda.

Sportski direktor Voždovca Goran Grkinić istakao je da je ovo "rezultat izuzetnog sistemskog pristupa koji se sprovodi na Voždovcu u poslednje četiri godine, kao i sjajne selekcije i rada u omladinskom pogonu".

"Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama, tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju rada prvog tima, sa posebnim akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost kluba. Još jednom se zahvaljujem svim u klubu, ovo je naš zajednički uspeh", rekao je Grkinić.

Mladi Filip Stuparević se već oprostio od kluba, piše na sajtu, mada postoji mogućnost i da se vrati na šestomesečnu pozajmicu.

"Sve se jako brzo dogodilo, ali sam presrećan. I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima, boravak u klubu je bio zaista neprocenjivo iskustvo. Želeo bih da istaknem veliku zahvalnost svojoj porodici na podršci, kao i Fudbalskom Klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili zajedno sa mnom na mom napretku", rekao je Stuparević.

Ovo je nastavak odliva igrača iz Voždovca u inostrane klubove (što je srpska fudbalska realnost i jedini mogući pravi izvor prihoda). Prethodnih godina su sa "krova" u Evropu odlazili Aleksandar Filipović (Bate Borisov), Saša Ivković (Maribor), Dejan Georgijević (Ferencvaroš), a nekadašnji golman Voždovca, Zoran Popović je otišao u Bodo Glimt.

Povezano

Sve vesti