mondo.rs,SRNA

Ruski ambasador: Dosta laži o ordenu za Vučića!

Autor:

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin kaže da je odlikovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića najvećim ruskim državnim priznanjem - Ordenom Aleksandra Nevskog znak posebne pažnje prema Srbiji i srpskom narodu.

104
A- A A+
Putin Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APČepurin je na svom nalogu na Twitteru poručio da su neprihvatljivi pokušaji da se kroz izmišljotine i laži umanji značaj ovog odlikovanja koje će ruski predsednik Vladimir Putin uručiti Vučiću, te naveo da se time žele izvrnuti činjenice.

On je podsetio da je Orden Aleksandra Nevskog nakon Oktobarske revolucije bio ukinut, ali je kasnije obnovljen i predstavlja jedno od najvećih ruskih državnih odlikovanja.Orden Aleksandra Nevskog do sada je dodeljen samo šestorici Srba. Osim Vučića, ovim ordenom su bili odlikovani i kralj Aleksandar Karađorđević, srpski političar Nikola Pašić i vladika Petar Drugi Petrović Njegoš.


Vučić će biti prvi značajni Srbin koji prima ovo priznanje nakon 100 godina.

Na društvenim mrežama posle objavljivanja vesti da je Putin potpisao ukaz o dodeli ordena Vučiću, vodi se polemika o značaju tog ordena. I jedan od lidera opozicije, Vuk Jeremić, doveo je, takođe na Twitteru, u pitanje značaj ordena koji će biti dodeljen Vučiću i naveo da je taj isti orden 2016. dobio i Bogoljub Karić.

Otac predsednika Vučića: Krenule su mi suze...

Povezano

Sve vesti