Milutin Vujičić

S "Krivim" na pravom putu: "Tražim samo poštovanje"

Sa jednim novim pojačanjem (Vuk Mitošević) i mnogo "dece" na prvom treningu - Vojvodina je počela pripreme za drugi deo sezone u kojem ne sme da ponovi rezultate od jeseni…

S "Krivim" na pravom putu: "Tražim samo poštovanje" Foto: Milutin Vujčić/MONDO

Na novog trenera na "Karađorđu" se čekalo (pre)dugo.

Posle 77 dana na klupi Vojvodine Dragomir Okuka je napustio Novi Sad (25. novembar), da bi zbog bliskog završetka polusezone bila ukazana šansu njegovom dotadašnjem pomoćniku Radovanu Krivokapiću - da kao vršilac dužnosti privede godinu kraju.

U međuvremenu se očekivalo da pregovori sa trenerima "dužih" biografija kakvi su Nenad Lalatović, Milorad Kosanović ili Milan Đuričić donesu pozitivan odgovor, no i tu je "stara dama" nailazila na zatvorena vrata - iz ovih ili onih razloga - a, kako se "prozivka" fudbalera za nastavak sezone bližila, rukovodstvo je donelo odluku da Krivokapiću ukaže šansu za stalno.

Odnosno, bar do kraja sezone...

Ovog snežnog 10. januara fudbaleri Vojvodine okupili su se u FC "Vujadin Boškov" gde će u naredne dve nedelje trenirati, a potom se preseliti u turski Belek. Pripreme će se tamo intenzivirati pošto je, za sada, zakazano pet prijateljskih utakmica.

Na okupljanju se treneru Krivokapiću "javilo" 39 igrača, pre svega zbog dolaska velikog broja omladinaca i igrača koji su na pozajmicama, u toku dana će se saigračima pridružiti i Vinsent Eze, dok je jedino novo ime na spisku povratnik Vuk Mitošević.

Pouzdani vezista se vraća na "Karađorđe" posle šest godina, dolazi iz mađarske ekipe Kišvarda, a biće jedno od najviše "četiri-pet pojačanja", kako najavljuju iz rukovodstva.

vojvodina fk vojvodina pripreme Foto: Milutin Vujčić/MONDO

Igračima se u "punom" medija centru u Veterniku obratio predsednik Dušan Vlaović uz poruku da im želi "mnogo zdravlja" i što manje "posla za doktore", ali i to da ne želi da se vraća na ono što je ekipa prošla tokom jeseni.

"Siguran sam da niste zadovoljni takmičarskim delom, to je ispod renomea Vojvodine. To se sada ne može promeniti, ali se može popraviti. Pripremite se dobro za nastavak sezone, mi ćemo se potruditi da imate nesmetan rad... Vojvodina je klub sa tradicijom i ne priliči nam aktuelno mesto na tabeli. Na nama je da ostvarimo tri cilja: da popravimo rezultat i položaj na tabeli, da stignemo sto je moguće dalje u Kupu i da kroz afirmaciju mladih pripremimo tim za sledeću sezonu", rekao je Vlaović i dodao da će biti obezbeđena plata do odlaska u Tursku.

Radovan Krivokapić je igračima poručio da ih očekuje "težak i naporan rad", a da je za popravljanje skora od po sedam pobeda, remija i poraza - potreban rad, red i disciplina.

"Želim samo poštovanje!", značajno je naglasio Krivokapić.

"Koliko budete imali poštovanja prema meni - još više ćete ga dobiti sa moje strane. Očekujem ozbiljnost od vas i onu staru, red, rad i disciplinu. U velikom ste klubu, želim da svaki trening dolazite ponosno jer ste deo Vojvodine. Mi više ne igramo, bićemo vaš servis i - tako će sve biti na nivou. Ima vas puno, ali svi ćete dobiti šansu da se pokažete". 

vojvodina fk vojvodina pripreme Foto: Milutin Vujčić/MONDO

Ko će biti putnici za Tursku, teško je u ovom trenutku odgonetnuti pošto će svi igrači imati 14 dana da se istaknu kod Radovana Krivokapića, koji je u dosadašnje četiri utakmice na klupi Vojvodine (tri remija i pobeda), pokazao da ima poverenje u mlade fudbalere iz omladinske škole.

Stoga se očekuje da u avionu za Belek budu 22 igrača, tri golmana i još nekoliko "klinaca". 

vojvodina fk vojvodina pripreme Foto: Milutin Vujčić/MONDO

RASPORED UTAKMICA NA PRIPREMAMA:

27. januar - Zarja (Ukrajina)
28. januar - Verder Bremen U23 (Nemačka)
31. januar - Zaglembje (Poljska)
3. februar - Jenisej (Rusija)
6. februar - BATE Borisov (Belorusija)   

Prolećni deo superligaške sezone počinje 15. februara. Raspored do kraja "regularnog" dela sezone: Zvezda (G), Radnički (D), Voždovac (G), Spartak (D), Napredak (G), Čukarički (D), Dinamo (G), Radnik (G) i Partizan (D). 

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.