mondo.rs

OBRT: Teško povređeni poslanik slagao da je pretučen?

Autor:

Nemački poslanik i lokalni funkcioner desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AFD) u Bremenu Frank Magnic, koji se bori za život, navodno je dao lažnu izjavu da je pretučen.

0
A- A A+
frank magnic Foto: Tanjug/Michael Kappeler/dpa via AP

  Magnic je 7. januara s teškim povredama glave prebačen u bolnicu, a tvrdi da su ga brutalno pretukla trojica nepoznatih napadača.

Međutim, nemačka policija je saopštila da njegova izjava i nije baš tačna sudeći po snimcima nadzornih kamera u blizini mesta gde se desio incident.

Nemačka policija navodi da Magnic jeste gurnut i bačen na pod, kao i da je povređen usled pada, ali ne i pretučen i napadnut oružjem, zao što se na snimcima vidi kako nakon guranja i pada političara trojica napadača beže s lica mesta, nijedan ga nije tukao.

Bori se za život: Mučki pretučen poslanik u Nemačkoj

magnic bremen Foto: Tanjug/Helmut Reuter/dpa via AP

Mediji su juče preneli da su naoružani drvenim palicama, napadači Magnica udarali i šutirali ga kada je već bio na zemlji, dok jedan radnik na građevini nije video i pokušao da interveniše.

Policija je nakon napada saopštila da Magnic nije napadnut oružjem, već da su njegove povrede posledica pada na pločnik.

SLUČAJNO ILI...: AfD-u zapala zgrada sa svastikama

Napad se dogodio nakon što je Magnic napustio novogodišnji prijem u Bremenu.

Alternativa za Nemačku postala je velika politička sila u Nemačkoj 2017. godine, kada je na izborima dobila 12,6 odsto glasova i prvi put osvojila 94 mesta u Bundestagu.

Povezano

Sve vesti