Piletina sa medom i pomorandžom

Autor:

Jednostavno, a egzotično - probajte je danas!

Piletina sa medom i pomorandžom Foto: Guliver/Getty images plus/iStock/Tatiana Volgutova

Predstavljamo vam jednostavan recept za drugačiju piletinu - biće sočna, mirisna i ukusna, a verovatno je ovako nikada niste spremili!

Sastojci:

Celo pile

Maslinovo ulje

Pet kašika senfa

Dve kašičice narendane kore pomorandže

Tri decilitra sveže isceđenog soka od pomorandže

Četiri kašike maslaca

Četiri kašike meda

So, biber

Priprema:

Pile isecite na komade približno jednake veličine. U velikoj posudi, pomešajte sok i koru pomorandže, decilitar maslinovog ulja, med i senf. Odvojite jednu trećinu dobijene smese u drugu posudu. Komade piletine premažite većim delom marinade, poređajte u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru.

Kada ste spremni za pečenje, izvadite piletinu iz frižidera i ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, piletinu poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Dok se peče, u šerpici istopite puter i dodajte mu preostalu marinadu. Ovom smesom nekoliko puta premažite piletinu dok se peče. Servirajte uz pirinač ili grilovano povrće.

Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti