Predstavljamo vam jednostavan recept za drugačiju piletinu - biće sočna, mirisna i ukusna, a verovatno je ovako nikada niste spremili!
Sastojci:
Celo pile
Maslinovo ulje
Pet kašika senfa
Dve kašičice narendane kore pomorandže
Tri decilitra sveže isceđenog soka od pomorandže
Četiri kašike maslaca
Četiri kašike meda
So, biber
Priprema:
Pile isecite na komade približno jednake veličine. U velikoj posudi, pomešajte sok i koru pomorandže, decilitar maslinovog ulja, med i senf. Odvojite jednu trećinu dobijene smese u drugu posudu. Komade piletine premažite većim delom marinade, poređajte u posudu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite najmanje sat vremena u frižideru.
Kada ste spremni za pečenje, izvadite piletinu iz frižidera i ostavite da dostigne sobnu temperaturu. Rernu zagrejte na 200 stepeni, piletinu poređajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni. Dok se peče, u šerpici istopite puter i dodajte mu preostalu marinadu. Ovom smesom nekoliko puta premažite piletinu dok se peče. Servirajte uz pirinač ili grilovano povrće.
Kako vi najradije spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji