Pogledajte film sniman 30 godina! (VIDEO)

Autor:

Ovo neobično ostvarenje otvoriće novi domaći festival!

Pogledajte film sniman 30 godina! (VIDEO) Foto: YouTube/CelluloidDreams

Dokumentarac koji je na jednom mestu okupio najveće umetnike današnjice otvoriće prvo izdanje festivala "ДОК".

Venders, Tarantino, Mandela, Dalaj Lama, Bono, Anđelina Džoli i Kitano, samo su neki od umetnika koji su se usudili da reditelju Hermanu Vaskeu odgovore na krucijalno, nimalo naivno i lako pitanje - "Zašto smo kreativni?". Upravo njih ćemo gledati na velikom platnu Kombank dvorane na svečanom otvaranju prvog izdanja dokumentarnog filmskog festivala ДОК #1, 31. januara od 20h.

Film "Zašto smo kreativni?" projekat je reditelja Hermana Vaskea, koji je tokom 30 godina svoje karijere snimao najintrigantnije svetske umetnike i velike umove današnjice, među kojima se nalaze dobitnici Nobelove nagrade i Oskara. Učesnici filma dolaze iz različitih poslovnih sfera, uglavnom iz filmske industrije, ali takođe iz sveta muzike, umetnosti i arhitekture. Ceo projekat započet je intervjuom Dejvida Bouvija, koji se dalje provlači kroz ceo film. Takođe, u filmu se pojavljuju intervjui ljudi koji imaju sponu sa rediteljevim prethodnim radom, kao na primer, umetnica Marina Abramović, filozof Slavoj Zizek i reditelj Emira Kusturica koji su 2002. učestvovali u snimanju dokumentarnog filma "Balkan spirit".

Izvor: YouTube/CelluloidDreams

"ДОК #1" je novi festival dokumentarnog filma koji će tokom četiri festivalska dana prikazati odvažne i ključne filmove iz aktuelne svetske produkcije. Domaćin prvog izdanja "ДОК #1" je Kombank dvorana, a festival će se održati od 31. januara do 3. februara 2019. godine.

Ovog prvog festivalskog izdanja, publika će imati prilike da pogleda preko 20 dugometražnih filmskih ostvarenja raspoređenih u 4 programske celine ("Prvi Korak", "Na Ivici", "Vrhunci" i "Biografije"). Program "Vrhunci" predstaviće dokumentarne filmove koji su zapaženi od strane svetskih programskih selektora, ali i priznate publike velikih festivala, dok će nasuprot tome, program "Prvi korak", slaviti debitante i njihove prvence. Na programu ДОК #1 festivala, naći će se i par biografskih dokumentaraca, a filmovi koji obrađuju bizarne, provokativne i granične teme, pronaći će svoje mesto programu "Na Ivici".

Festival "ДОК #1" se realizuje uz tehničku pomoć Kombank dvorane, dok je producent festivala ZERO PRODUCTION.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti