Premijer Srpske Višković u prvoj poseti Beogradu

Predsednik Vlade Srpske, Radovan Višković, u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji sastao se sa premijerkom Anom Brnabić i predsednkom Aleksandrom Vučićem.

42
A- A A+
brnabić,višković Foto: Beta/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Brnabić razgovarala je danas sa premijerom Srpske Viškovićem, koji boravi u prvoj poseti Beogradu u toj ulozi, i istakla da je unapređenje saradnje sa RS istovremeno i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom u interesu mira, stabilnosti i što boljeg povezivanja i napretka čitavog regiona.

U razgovoru je istaknuto da su sveukupni odnosi Srbije i Srpske odlični i da su obe strane opredeljene za dalje jačanje saradnje na svim poljima, saopštila je Vlada Srbije.

Dve ključne oblasti koje su najvažnije u ovom trenutku za Srbiju i RS su energetika i infrastruktura, naglasila je Brnabić.

AP: Proslava Dana RS - izraz nacionalističkog prkosa

Brnabić i Višković razgovarali su o projektima izgradnje hidroelektrana "Foča" i "Paunci", koji su planirani Memorandumom o saradnji u oblasti energetike i koji su značajni za elektroprivrede Srbije i Srpske.

Premijeri su razgovarali o planiranim infrastrukturnim projektima, pre svega o završetku izgradnje graničnog prelaza Ljubovija-Bratunac i o dinamici izgradnje autoputa u skladu sa regionalnom agendom povezivanja, dodaje se u saopštenju.

Dan Republike Srpske - defile u 130 fotografija

Od 2014. godine do danas Srbija je izdvojila blizu 22 miliona evra za podršku i projekte u RS.

Premijera Srpske je primio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kome je poručio da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvek biti snažan oslonac Srpskoj.

Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju naših kulturnih i duhovnih veza", naglasio je predsednik Vučić.

On je rekao da je, zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova, najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Predsednik Vučić i premijer Višković razgovarali su i o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Povezano

Sve vesti