Džefri Najs brani bivšeg komandanta OVK

Autor:

Britanski pravnik i bivši tužilac Haškog tribunala Džefri Najs biće advokat odbrane bivšeg komandanta OVK Samija Ljuštakua pred Specijalnim sudom za ratne zločine na Kosovu, prenosi prištinski list "Gazeta Ekspres".

16
A- A A+
učk uck ovk teroristi albanci albanac šiptari šiptar kosovo albanski orao Foto: MONDO/Stefan StojanovićLjuštaku je potvrdio za list da je angažovao Najsa, kao i kosvskog advokata Arijanita Kocija.

Ljuštaku i Rustem Mustava otputovali su danas redovnom linijom u Hag gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK.

Prištinski mediji pisali su ranije da je Najsa angažovao tadašnji premijer Hašim Tači da pripremi odbranu bivših članova OVK, ali je saradnja prekinuta zbog duga.

"Ljuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara", rekao je njihov advokat Arian Koci.

Veseljiju stigao poziv suda za OVK, a Tači...

Sud za zločine OVK nadležan je za "zločine započete ili počinjene na Kosovu" od 1. januara 2008. do 31. decembra 2000. godine.

Taj sud, ranije je zvanično saopšteno, "vodiće sudske postupke o navodima koji proističu iz Izveštaja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope... od 7. januara 2011, a u kojem se iznose navodi o teškim prekograničnim i međunarodnim krivičnim delima".

Ko je "komandant Remi", prvi iz OVK koji ide za Hag

Povezano

Sve vesti